Usaklinin Ugrak Noktasi Ata Park Yenileniyor

Usakli vatandaslarin ugrak noktasi ve kentin en islek yerlerinin basinda gelen Ata Park yapilan çalismalarla yenileniyor.

Usaklinin Ugrak Noktasi Ata Park Yenileniyor
Kente bir çok güzellik katan Usak Belediyesi, çalismalarina hiz kesmeden vatandaslarin ugrak noktasi olan Ata Park’ta devam etti. Kaldirim ve yürüyüs yollarini kalici olmasi nedeniyle tercih edilen baski beton teknigi yenileyen Usak Belediyesi ekipleri 12 bin metrekarelik alanda yürütülen çalismalari yogun bir tempoyla hedeflenenden iki ay erken tamamliyor. Hem ekonomik hem de dayanikli olmasi ile öne çikan baski beton çalismasinda zemine dökülen betona kaliplarla sekil verilirken yapilan çalismalarda daha güzel bir görünüm de ortaya çikti.

Atapark’in Türkiye’de birçok sehirde bulunmayan özel bir park oldugunu ifade eden Baskan Çakin, “Burasi uzun yillardir vatandaslarimiza hizmet ediyor. Yogun kullanimin sonucunda da özellikle yürüme yollari ve kaldirimlar deformasyona ugruyor. Bu açidan parke taslariyla gerçeklestirilen uygulamalarda sikintilar oldugunu görmüstük.” dedi.



Her bölgeden vatandaslari agirlayan Atapark’i güzellestirmeye ve gelistirmeye Pandemi döneminde basladiklarini dile getiren Baskan Çakin, “Parkimizin etrafinda olusan trafik sikisikliginin önüne geçmek adina özellikle buna neden olan noktalarda genisletme ve çesitli bariyerlerle trafigi düzenleme çalismalari yaparak asfalti komple yeniledik. Bunu yaparken altyapiyi da elden geçirdik ki asfalt üzerinde sonradan kazi çalismalari olmasin. Su an Atapark etrafindaki yolda trafik daha seri bir sekilde akmakta” diye konustu.



Park alani içerisinde baslatilan çalismalar hakkinda da bilgi aktaran Çakin, “Bunun yaninda Atapark’in içerisindeki ve etrafindaki kaldirimlarda kirilmalari da düzeltmek için hem ekonomik hem de pratik olmasi açisindan Usak’ta ilk defa uygulamasini gerçeklestirdigimiz lifli beton serimi ve üzerine baski beton teknigi uyguladik, yollara çesitli desenler verdik. Belediyemiz tarafindan gerçeklestirilen bu çalismanin sonuna gelmek üzereyiz. Çalisma Atapark içerisinde, etrafindaki yollarda ve kaldirimlarda gerçeklesiyor. Bu sayede uzunca bir süre yürüme yollarinda kirilma olmadan kaldirimlarimiz çok daha estetik bir görünüme sahip olacak ve vatandaslarimizin kullanimina sunulacak. Insallah bu uygulamayi sehrimizin farkli noktalarinda, özellikle parke taslarinin kirildigi yerlerde yapmaya devam etmek istiyoruz. Daha güzel bir Atapark daha güzel bir Usak için de çalismaya devam edecegiz.” dedi.

Kaynak: İHA