Thodex Davasinda Faruk Fatih Özer Hakkindaki Kirmizi Bülten Karari Devam Ediyor

Kripto para borsasi ‘Thodex’ davasi çerçevesinde yurt disinda tutuklanan Faruk Fatih Özer’in de aralarinda bulundugu 21 sanigin yargilanmasina devam edildi. Mahkeme, Faruk Fatih Özer hakkindaki kirmizi bülten kararinin devamina hükmetti.

Thodex Davasinda Faruk Fatih Özer Hakkindaki Kirmizi Bülten Karari Devam Ediyor


Thodex isimli kripto para borsasi üzerinden binlerce kisiyi dolandirdigi gerekçesiyle sistemin kurucusu olan ve yurtdisinda tutuklanan Faruk Fatih Özer’in de aralarinda bulundugu 6’si tutuklu 21 sanigin, “Suç Islemek Amaciyla Örgüt Kurma ve Yönetme”, “Örgüte Üye Olma”, “Bilisim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarinin Araç Olarak Kullanilmasi Suretiyle Dolandiricilik”, “Tacir veya Sirket Yöneticileri ile Kooperatif Yöneticilerinin Dolandiriciligi ve Suçtan Kaynaklanan Mal Varligi Degerlerini Aklama” suçlarindan 40 bin 564’er yila kadar hapis cezasi talebiyle yargilanmasina devam edildi.

Anadolu 9. Agir Ceza Mahkemesi’nce konferans salonunda görülen durusmaya, Faruk Fatih Özer’in abisi sanik Güven Özer ve kardesi Serap Özer’in de aralarinda bulundugu tutuklu saniklar cezaevinden getirilirken taraf avukatlari ile çok sayida müsteki salonda hazir bulundu.

Müstekiler: “Zararimiz giderilsin”

Durusmada dinlenen müstekilerden F.Ö., “Sisteme 70 bin lira yatirdim. Zararim karsilanmadi. Karsilanmasini istiyorum. Saniklardan sikayetçiyim” dedi.

Müsteki O.U., “100 bin dolar yatirdim. Zararimin giderilmesi talebim vardir” diye konustu.

Diger müstekiler de sisteme para yatirdiklarini söyleyerek zararlarinin giderilmesini istedi.

“Sirket sahibinin yaptigi hatanin cezasini biz çekiyoruz”

Tutuklu sanik Mesut Can Arbaz, “Haksiz yere tutukluyum. Kimseyi dolandirmadim. Zaten böyle bir seye ihtiyacim da yok, ailem varlikli. Sirketin sahibinin yaptigi hatanin cezasini biz çekiyoruz. Kaçmadigim, dogru yolu uyguladigim için cezalandiriliyorum. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.



“Hiçbir seyin yanlis gittiginden süphelenmedim”

Tutuklu saniklardan Cem Uzunoglu, “Mugla’nin köyünde bir köy evinde çalisiyorum. Birkaç kez sirkete gitmisligim var. Bulundugum mevkide hiçbir seyin yanlis gittiginden süphelenmedim. Sirket faaliyetlerini insanlarin paralarini çekemedigi ana kadar sürdürmüstür. Tutuklu oldugum için kendimi aktif olarak savunamiyorum bile. 17 aydir tutukluyum. Adli kontrol sartiyla serbest birakilmayi talep ediyorum” diye konustu.



“Kardes oldugumuzu kimse bilmezdi”

Faruk Fatih Özerin kiz kardesi tutuklu sanik Serap Özer de 18 aydir tutuklu oldugunu söyleyerek, “Maasla çalisan muhasebeciydim. Benim sirketteki tek görevim gelip giden evraklardi. Teknik hiçbir bilgim yoktu. Ben sicak ve soguk cüzdanin bile ne oldugunu mahkemede ögrendim. Evet biz 3 kardesiz. Ama bizim kardes oldugumuzu sirkette eski çalisanlar disinda kimse bilmezdi. Ben orada personelim. Aramizda bir sakalasma bile olmazdi. Faruk Fatih Özer benim patronum, ben onun sadece çalisaniydim. Faruk Fatih Özer’in sirketin tek sahibi ve yetkilisi oldugu apaçik ortada. Ben onun yurt disina çiktigini bile medyadan ögreniyorum. En ufak bir ilgim olsaydi ben de Faruk’la kaçmaz miydim?” diyerek tahliyesini talep etti.

Faruk Fatih Özer’in agabeyi tutuklu sanik Güven Özer de, sirketle bir baginin olmadigini söyleyerek, “Hiçbirimizin suçu olduguna inanmiyorum. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.



Ara kararini açiklayan mahkeme heyeti, tutukluk saniklarin tutukluluk hallerinin devamina karar verdi. Faruk Fatih Özer hakkindaki kirmizi bülten kararinin devamina ve infazinin beklenmesine hükmeden mahkeme, durusmayi 16 Aralik’a ertelendi.
Kaynak: İHA