Çig Süt Destekleme Ödemeleri Basladi

Tarim ve Orman Bakani Prof. Dr. Vahit Kirisci, Türkiye genelinde çig süt desteklemesi kapsaminda 255 bin üreticiye yönelik 1 milyon 312 bin ton çig süt için 1 milyar 127 milyon TL destekleme ödemesinin bugün itibari ile ödemeye baslandigini belirtti.

Çig Süt Destekleme Ödemeleri Basladi
Kars Peynir Müzesi’nin açilisi Bakan Vahit Kirisci, Vali/Belediye Baskan vekili Türker Öksüz, Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kiliç, Rektör Prof. Dr. Hüsnü Kapu ve davetliler tarafindan yapildi.

Peynir Müzesi’nin açilisinda konusan Tarim ve Orman Bakani Prof. Dr. Vahit Kirisci, “Türkiye genelinde çig süt desteklemesi kapsaminda 255 bin üreticimize yönelik; 1 milyon 312 bin ton çig süt için 1 milyar 127 milyon TL destekleme ödemesini 23 Eylül Cuma günü itibari ile ödemeye basliyoruz, hayirli ugurlu olsun” dedi.

Kirisci, “Bu ödemeyle birlikte 2022 yilinda süt üreticilerimize ödedigimiz toplam destek tutari 2 milyar 880 milyon TL’ye ulasmistir. Buna ilave olarak Bakanligimizca Türkiye genelinde süt üreticilerimize 15 Mayis’tan 30 Eylül’e kadar litre basina 20 kurus ödenmesi planlanan çig süt destek primini 2,5 kat artirarak 50 kurus olarak ödeyecegiz. Yine 15 Mayis-30 Haziran dönemi prim destegini de litre basina 30 kurus olarak Ekim ayi içerisinde üreticilerimize ödenecektir. Bütün bu desteklerimizle özellikle bitkisel üretimden sonra hayvansal üretimde de üreticilerimizin yaninda oldugumuzu yani basinda oldugumuzu göstermeye devam edecegiz. Bir kez daha eli öpülesi üreticilerimize, ‘sen üret yeter, biz sizin yaninizdayiz’ diyoruz” diye konustu.

Bakan Kirisci ve beraberindekiler daha sonra açilisi yapilan Peynir Müzesi’ni gezdi. Müze Müdürü Yesim Koç, Bakan Kirisci’ye müze hakkinda bilgi verdi. Kirisci, kasar peyniri üretimi yapti, gravyer peyniri kesti.
Kaynak: İHA