Baba Ile Oglunu Öldüren Saniklara Ceza Yagdi

Kayseri’de akrabalar arasinda çikan silahli kavgada 20 yasindaki genci ve babasini öldüren saniklara 37 yil 6’sar ay hapis cezasi verildi.

Baba Ile Oglunu Öldüren Saniklara Ceza Yagdi
Kayseri Adalet Sarayi 4’üncü Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada tutuklu saniklar F.D., A.D., U.D. ve E.D. salonda hazir bulunurken, tutuksuz saniklar A.D., H.D. ve L.D. Sesli ve Görüntülü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile katildi.

Ayrica taraf avukatlari da durusmada yerini aldi. Tutuklu saniklar F.D., A.D., U.D. ve E.D., yaptiklari savunmada beraatlarini ve tahliyelerini talep etti. Mahkeme heyeti, tutuklu saniklar F.D., A.D., U.D. ve E.D.’ye ‘kasten öldürme’ suçundan 37 yil 6’sar ay hapis cezasi verirken, tutuksuz yargilanan A.D., H.D. ve L.D.’nin ise beraatlarina karari verildi.

Ilçeye bagli Bugdayli Mahallesi 4221. Sokak’ta meydana gelen olayda akraba olduklari ögrenilen E.D., H.M.D. ile Ibrahim A. arasinda tartisma çikmisti. Tartismanin büyümesiyle kavgaya dönüsen olayda E.D. ve H.L.D., yanlarindaki tabanca ile ates açmis, Ibrahim A. ile oglu Yunus A. (20) yaralanmisti. Saglik ekipleri Yunus A.’nin hayatini kaybettigini belirlerken, agir yaralanan baba Ibrahim A. ise ambulansla Erciyes Üniversitesi Tip Fakültesi’ne kaldirilarak tedavi altina alinmisti. Olayin süphelileri E.D. ve H.M.D. Kuzey Çevre Yolu’nda yakalanarak gözaltina alinirken, hastanede yapilan tüm müdahalelere ragmen baba Ibrahim A. da hayatini kaybetmisti.
Kaynak: İHA