AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Yazici Evlat Nöbetindeki Ailelerle Bir Araya Geldi

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hayati Yazici, beraberindeki heyetle birlikte çocuklarinin terör örgütü PKK tarafindan daga kaçirildigi iddiasiyla HDP il binasi önünde oturma eylemi yapan Diyarbakir annelerini ziyaret etti. Yazici, "Bu çocuklar Türk milletinin çocuklaridir, bu olayda hassasiyetimiz son bulana kadar devam edecek” dedi.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Yazici Evlat Nöbetindeki Ailelerle Bir Araya Geldi
Çocuklarinin terör örgütü PKK mensuplari tarafindan daga kaçirildigi iddiasiyla 3 Eylül 2019’da farkli kentlerden Diyarbakir’a gelerek HDP il binasi önünde oturma eylemi baslatan ailelerin evlat nöbeti bin 117’nci gününde de devam ediyor. Evlat nöbetindeki ailelere bir destek ziyareti de AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hayati Yazici’dan geldi. Ailelerle görüsen Yazici, “Annelerin 3 Eylül 2019 tarihinde baslattiklari, bugün devam eden bin 117 günüyle bu durus kutsal bir durus. Evlat için sergilenen bu durus, insan haklari ve özgürlükleri, yasama hakki bakimindan son derece anlamli. Arkadaslarimizla görüstük, hepsi çocuklarinin daga kaçirilis tarihleri itibariyla düsüncelerini dile getirdiler. Söyleyecek kelam bulmakta zorluk çekiyorlar. Sözün bittigi yer, insanlik tarihinin en vahsi olayiyla bu anneler ve bizler karsi karsiyayiz. Bu çocuklarin terör örgütüyle irtibatina katki saglayan, iliski temin etme suretiyle bu alçakça, gaddarca icra edilen fiillerin gerçeklesmesine katki veren her kim ise yaratilmislarin en serefsizleridir. Bu ates bu annelerin degil hepimizin yüregini dagliyor" dedi.

Yazici, "Cumhuriyet hükümetlerimiz, basta Cumhurbaskanimiz olmak üzere terör örgütüyle amansiz bir mücadeleyi kararlikla sürdürüyoruz. Insallah Türkiye’yi bu beladan arindiracagiz ve bu çocuklar da ailelerine kavusur, yasanan bu dram da sona erer. Terör örgütü tarafindan kandirilarak ya da zorla daga göndermeleri ve aileleriyle annelik hukukunu ortadan kaldirmalari karsisinda Avrupa’da insan haklari üzerinden söylemler gelistiren ülke ve kurumlarin duyarsiz, sessiz oluslari da ibretliktir. Onlarin çifte standartli bu durumlari desifre olmustur. Bu çocuklar Türk milletinin çocuklaridir, bu olayda hassasiyetimiz son bulana kadar devam edecek” dedi.

HDP il binasi önünde ailelerle bulusan Yazici’ya Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyeleri Alaattin Parlak, Sebnem Kocakelçi Elgörmüs, Türk Islam Karakoç, Metin Külünk, Burhan Kayatürk, Abdurrahim Firat, Mehmet Nil Hidir, AK Parti Diyarbakir Milletvekilleri Ebubekir Bal, Oya Eronat, Mehmet Mehdi Eker, Elazig Milletvekili Sermin Balik, Zülfü Demirbag, Siirt Milletvekili Osman Ören, Sirnak Milletvekili Rizgin Birlik, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Bitlis Milletvekili Cemal Tasar, Malatya Milletvekilleri Hakan Kahtali, Öznur Çalik, Ahmet Çakir, Bülent Tüfenkçi, Kahramanmaras Milletvekilleri Ahmet Özdemir, Mehmet Cihat Sezal, AK Parti Diyarbakir Il Baskani Muhammet Serif Aydin ve beraberindeki heyet eslik etti.
Kaynak: İHA