Agila Yildirim Düstü, 38 Küçükbas Hayvan Telef Oldu

Osmaniye’nin merkez Bahçe köyünde kuvvetli yagisin ardindan agila yildirim düsmesi sonucu 38 küçükbas hayvan telef oldu.

Agila Yildirim Düstü, 38 Küçükbas Hayvan Telef Oldu
Edinilen bilgiye göre, küçükbas hayvan yetistiriciligi yapan Alparslan Delibiçak’in koyunlari bulundurdugu agilin yanindaki agaca kuvvetli yagis sirasinda yildirim düstü. Yildirimin düsmesiyle agila kosan Delibiçak, onlarca koyunun yerde yattigini gördü. Agil içerisinde hayvanlarin sayimini yapan Alparslan Delibiçak, 200 küçükbas hayvanindan 38 tanesinin yildirim düsmesi sonucu telef oldugunu belirledi. Daha sonra sabah saatlerinde Tarim ve Orman Il Müdürlügü ekiplerinin hasar tespit çalismalarinin ardindan telef olan hayvanlar is makinesi yardimiyla yerlesim yerinden uzak bir noktaya gömüldü.

Yildirim düsmesi onucu 38 küçükbas hayvaninin telef oldugunu ifade eden besici Alparslan Delibiçak, “Dün gece saat 2 siralarinda kuvvetli yagis etkili oldu. Yagisin kuvvetini yitirmesiyle birlikte yildirimlar çakmaya basladi.

O sirada hayvanlarin altinda yattigi agaca yildirim düstü. Kosup agila geldigimde bir sürü hayvanin yerde yattigini gördüm. Sayim yaptigimda 200 küçükbas hayvanimdan 38 tanesinin öldügünü belirledim. Sabah saatlerinde de Tarim ve Orman Il Müdürlügü’nden gelen yetkililer hasar tespit çalismasi yapti. Yaklasik 60 bin lira zararim oldu” dedi.

Kaynak: İHA