Uzmanindan Yatirimcilara Tavsiye Açiklamasi 'Altin Almanin Tam Zamani'

Gram altinin bin liranin altina gerilemesi üzerine, kuyumcularda hareketlilik basladi. Kirikkale’de kuyumculuk yapan uzman isim yatirimcilara, "altin alin" tavsiyesinde bulundu.

Uzmanindan Yatirimcilara Tavsiye Açiklamasi 'Altin Almanin Tam Zamani'
Kirikkale’de 30 yildir kuyumculuk yapan Metin Akçali, altin fiyatlarinda düsüs yasandigini belirterek, yatirimcilara, "altin alin" tavsiyesinde bulundu. Akçali, yatirimcilarin uzun vadede de altin almalari durumunda kazançli çikacagini söyledi.



"Fiyati geriledigi için de altin gümüs alinabilir"

Uzun vadeli yatirimlarin kar getirecegini belirten Akçali, "Küçük altin bin 660 lira civarinda. Biz en son küçük altini 2 bin liraya satmistik. Su anda altin geriledi. Geriledigi için de altin gümüs alinabilir. Altin alirken güvenilir bir sarraftan alirlarsa iyi olur. Altin su anda zirveye çikmisti, yavas yavas geriledi. Altini aldigin zaman 2 gün sonra 3 gün sonra 1 ay sonra bozduracaksan, o sekilde altin alinmaz" dedi.



"Gümüs de altin es degerinde bir yatirim aracidir"

Altin ve gümüsün kazancinin ayni oldugunu degerlendiren Akçali, "Alacak arkadaslarimiz uzun vadede de altin alacaklarsa, alsin derim. Gümüs de ayni, altin es degerinde bir yatirim aracidir. Altin yükseldigi zaman gümüste yükseliyor. Gümüs ve altinin kazanci ayni es degerde gider. Altin suanda çok düsük. Altin alacaksin ki kar edeceksin. Tam altin alma zamani bence. Vatandaslarin altin almasini tavsiye ederim. Uzun vadede altin alacaklarsa alsinlar, kisa vade için almasinlar" diye konustu.

Kaynak: İHA