Yenimahalleli Kursiyerler Ders Basi Yapti

Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kurslarinda (YENIMEK) ders zili çalmasi ile kursiyerler 250 ögretmenin esliginde egitimlere basladi.

Yenimahalleli Kursiyerler Ders Basi Yapti
Yenimahallelilerin talepleri ile kendini yenileyen ve her geçen gün büyümeye devam eden YENIMEK kurslarinda; el sanatlari, gümüs taki isçiligi, bilgisayar isletmenligi, fotograf çekimi, ilk yardim, cam sekillendirme, giyim üretim teknolojisi, pasta yapimi ve sunumu, seramik ve cam teknolojisi, emlak danismanligi, okuma yazma, bahçecilik ve geleneksel Türk Mutfagi gibi birbirinden farkli branslarda 250 ögretmenin esliginde egitimler verilmeye basladi.



20 noktada 20 bin kursiyer

Yenimahalle sakinlerinin kisisel gelisimi ve meslek edinimi için YENIMEK noktalarinin büyük bir boslugu doldurdugunu belirten Yenimahalle Belediye Baskani Fethi Yasar, “Ilçe sakinlerimizin sosyal ve kültürel gelisimine büyük önem veriyoruz. Kendini gelistirmek ve meslek edinmek amaciyla YENIMEK kurslarina kayit yaptiran vatandaslarimizin sayisi 20 bine ulasti. Ilçemizin 20 farkli noktasinda kurs hizmeti veriyoruz. YENIMEK sadece hobi kurslari degil ayni zamanda meslek edindirme kurslaridir. Ayrica bu kurslar insanlari kaynastirarak komsuluk, arkadaslik iliskilerini gelistiriyor. Bos vaktini ögrenerek ve kendini gelistirerek geçirmek isteyen tüm vatandaslarimizin yeni egitim dönemi hayirli olsun” dedi.

Kaynak: İHA