Istanbul'da Öldürülen Sirp Suç Örgütü Lideri Ile Ilgili Sorusturmada 12 Süpheli Gözaltina Alindi

Ülkesinde kirmizi bültenle aranirken Istanbul’da ugradigi silahli saldirida öldürülen Sirbistan’in önde gelen organize suç örgütlerinden ‘Skaljari’ çetesinin lideri Jovica Vukotiç cinayetine iliskin yürütülen sorusturmada 12 süpheli yakalandi.

Istanbul'da Öldürülen Sirp Suç Örgütü Lideri Ile Ilgili Sorusturmada 12 Süpheli Gözaltina Alindi


Sirp çete elebasi Vukotiç, 8 Eylül’de Istanbul’da ugradigi silahli saldirida hayatini kaybetmisti. Sevgilisi ve çocuklarinin yaninda öldürülen Vukotiç’in Interpol tarafindan uluslararasi düzeyde arandigi öne sürülüyordu. Cinayete iliskin yürütülen sorusturmada yeni detaylara ulasildi. Jovan Vukotiç’in öldürülmesiyle ilgili geçtigimiz günlerde düzenlenen bir dizi operasyonda 12 kisinin “süpheli“ sifatiyla gözaltina alindigi ögrenildi. Istanbul’da öldürülen Sirp çete liderinin, Kavaka ve Skaljari çeteleri arasinda devam eden husumete kurban gittigi ve kanli hesaplasmanin uzun süreden beri devam ettigi bilgisine ulasildi.

Öldürülen Juvon Vukotiç’in, Türkiye’de daha önce bir dizi polisiye sorusturmaya hedef oldugu ve bu sorusturmalardan birinde 2018’de ülkeden sinir disi edildigi saptandi. Sahte belgelerle Türkiye’ye tekrar giris yapan Vukotiç’in ölümüyle ilgili sorusturmanin çok yönlü olarak devam ettigi belirtilirken, sarsici cinayetle ilgili çok sayida güvenlik kamerasi kayitlari didik didik incelendi. Güvenlik ve istihbarat birimlerinin de destegiyle Jovan Vukotiç’in Türkiye’de temas halinde oldugu kisiler ve irtibatlari mercek altina alindi. Yürütülen sorusturma çerçevesinde, Kavaka suç örgütü yöneticilerinden Rodoje Zivkoviç ve yakin adami Zdravko Perunoviç’in de aralarinda yer aldigi 12 kisi “süpheli“ sifatiyla gözaltina alindi. Baskin yapilan adreslerdeki aramalarda baska kisiler adina düzenlenmis 11 sahte kimlik, farkli ülkelere ait 6 pasaport ve 2 silah ele geçirildi.

HUSUMET, VALENSIYA LIMANI’NDAKI KAYIP KOKAINLE BASLADI

Iki hasim suç agini Istanbul’da karsi karsiya getiren olayin gerisinde ise 2014 yikinda Ispanya‘nin Akdeniz’e kiyisi olan Katalan bölgesi sehirlerinden Valensiya Limani’nda kaybolan 300 kilo kokainin bulundugu öne sürülmüstü. O tarihte baslayan çatismalarda ve kanli hesaplasmalarda her iki taraftan bazi suç örgütü üyeleri öldürülmüstü.

CINAYETE GIDEN SÜREÇ

Sirp suç örgütü elebasi Jovan Vukotiç 8 Eylül’de Sisli’de silahli saldiriya ugramisti. Iddiaya göre Vukotiç, korsan taksiyle sevgilisi ve çocuguyla bir alisveris merkezine dogru seyrederken, viyadük altinda, motosikletle araca yaklasan 3 kisi pes pese ates etmis, eylemcilerin silahindan çikan kursunlarla yaralanan Sirp çete lideri, kaldirildigi hastanede yasamini yitirmisti.

(Sadik Kahraman/IHA)
Kaynak: İHA