Esini Öldürüp Kayip Ilani Vermisti, 2 Yil Sonra Korkunç Gerçek Ortaya Çikti

Diyarbakir’in Bismil ilçesinde esini öldürüp aile ferleriyle birlikte gömdükten sonra kayip ilani veren koca ile birlikte ona yardim eden 3 süpheli aradan geçen 2 yil sonra yakalandi. Korkunç gerçegin ortaya çikmasindan sonra 4 süpheli çikarildigi mahkemece tutuklandi.

Esini Öldürüp Kayip Ilani Vermisti, 2 Yil Sonra Korkunç Gerçek Ortaya Çikti


Bismil ilçesinde 9 Kasim 2020’de R.D. (34), polise 24 yasindaki esi Y.D.’nin kayip olduguna dair müracaatta bulundu.

Bunun üzerine polis yaptigi arastirmada, Y.D.’nin bir araçla kaçirilarak öldürülmüs olabilecegi bilgisine ulasti ve R.D.’nin kiz kardesi M.D.’nin ikameti ve bir araçta yaptiklari aramada, uzun namlulu silah ve tüfek buldu. Sorusturmada, R.D.’nin esini Diyarbakir-Batman kara yolu Karaköprü civarinda bulunan eski kum ocagina götürerek öldürdügü ve cesedi kum ocagina gömdügü bilgisine ulasilmasi üzerine savciliktan alinan izinle kum ocaginda arama çalismalari baslatildi. Arama yapildigi sirada R.D.’nin kiz kardesi M.D., R.D.’nin esini öldürdügünü, kendisinin akrabalari C.D. ve M.D.’nin de olay yerinde oldugunu, K.D.’ye ait bir araçla olay yerine gittiklerini, olayin azmettiricisinin ise M.A.D. oldugunu anlatti. Itiraf üzerine M.D., R.D., M.D. ve olayin azmettiricisi oldugu iddiasiyla M.A.D. gözaltina alindi. Zanli koca ise cinayeti isledigini itiraf ederek, hedef saptirmak için esi hakkinda kayip basvurusunda bulundugunu anlatti. Süphelinin, cinayeti isledigi yeri göstermesi üzerine kadavra arama köpegi ile yapilan kazida, Y.D.’ye ait oldugu degerlendirilen ceset bulundu.

Ceset kimlik tespiti için Diyarbakir Adli Tip Kurumuna götürüldü. Gözaltinda bulunan süphelilerin emniyetteki islemleri tamamlandiktan sonra Bismil’de nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen süphelilerin 4’de tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA