Yozgat'ta 4-6 Yas Kur'an Kursu Ögrencileri Egitime Basladi

Yozgat Il Müftülügü tarafindan Naciye Afet Sahin Kur’an kursunda, 4-6 yas ögrencileri için egitim açilis programi düzenlendi.

Yozgat'ta 4-6 Yas Kur'an Kursu Ögrencileri Egitime Basladi
Kur’an-i Kerim tilaveti ile baslayan programin açilis konusmasini yapan Il Müftüsü Ali Gülden, il genelinde bin 400’e yakin 4-6 yas grubu ögrencinin kurslara kayit yaptirdigini söyledi.

Yaz döneminde 22 bin ögrenciye, Kur’an-i Kerim kurslarinda din, degerler ve kuran egitimi verdiklerini belirten Gülden, bu sayiyi ileri dönemlerde daha da artirmayi amaçladiklarini söyledi.



Yozgat Valisi Ziya Polat ise gelecegin teminati olan çocuklarin en iyi sekilde yetistirilmesi gerektigini söyleyerek, “Bu çocuklarimizin yarinlari güzel geçirmeleri için bizim üzerimize düsen her seyi yapmak zorundayiz. Yavrularimizin kalplerine, gönüllerine dokunabilirsek yarinlar da onlarin sayesinde bambaska olacagiz. Anne babalar olarak çocuklarimiza sahip çikacagiz. Sokaklarda emniyetimiz ve jandarmamiz sahip çikacak. Topyekun yavrularimiza sahip çikacagiz. Diyanet isleri Baskanligimizin en güzel projelerinden biri olan 4-6 yas kurslarimizin hayirli olmasini diliyorum.” seklinde konustu.

Konusma sonrasinda çocuklar tarafindan okunan dualarin ardindan, il protokolü Naciye Afet Sahin 4-6 yas Kuran Kursu’na kayit yaptiran ögrencileri ziyaret etti.

Yozgat Il Müftülügü Bilal Sahin Sosyal Tesislerinde düzenlenen açilis törenine Cumhuriyet Bassavcisi Recep Sevgili, Il Emniyet Müdürü Murat Esertürk veliler ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA