Kraliçe II. Elizabeth Son Yolculuguna Ugurlandi

Ingiltere Kraliçesi II. Elizabeth son yolculuguna ugurlandi. Kraliçe Elizabeth, özel bir törenle Windsor Kalesi’ndeki Aziz George Sapeli’nde defnedildi.

Kraliçe II. Elizabeth Son Yolculuguna Ugurlandi
Ingiltere monarsisindeki 70 yillik saltanatiyla tahtta en uzun süre kalan hükümdari olan Kraliçe II. Elizabeth, 8 Eylül’de 96 yasinda hayatini kaybetmesinin ardindan bugün düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuguna ugurlandi. Yerel saatle 11.00’de Westminster Abbey’de gerçeklesen kilise töreninin ardindan özel bir araçla tören esliginde Windsor Kalesi’ne getirilen cenaze, defnedilene kadar Windsor Kalesi’ndeki kraliyet mahzeninde bekletildi. Daha sonra cenaze Windsor Dekani David Conner tarafindan Kral 3. Charles ve Kraliyet Ailesi üyelerinin katildigi özel bir törenle yerel saatle 19.30’da Aziz George Sapeli’nde defnedildi.

Kraliçe II. Elizabeth’in en büyük oglu ve ülkenin yeni hükümdari olan Kral 3. Charles ve Kraliyet ailesi üyelerinin katilimiyla gerçeklesen defin töreninin detaylari kamuoyu ile paylasilmadi ancak Buckingham Sarayi, töreni "son derece kisisel bir aile olayi" olarak nitelendirdi. Defin töreni kamuoyuna kapali olarak gerçeklesti.

Kraliçe II. Elizabeth, Windsor Kalesi’ndeki Aziz George Sapeli’nde babasi Kral 6. George ve annesi Elizabeth Angela Marguerite’nin yanina gömüldü. Kraliçe’nin geçtigimiz yil nisan ayinda hayatini kaybeden ve Kraliçe ile birlikte topraga verilebilmesi için naasi bekletilen esi Prens Philip de Aziz George Sapeli’ne defnedildi. Kraliyet Ailesi, 26 Eylül’e kadar Windsor Kalesi’nde yas tutmaya devam edecek.

Kraliçe Elizabeth’in cenaze törenine üst düzey politikacilar, dünya liderleri ve kraliyet ailesi üyeleri de dahil olmak üzere 2 bin davetli katildi.

Toplamda 500 yabanci devlet adaminin yer aldigi törene ABD Baskani Joe Biden, Kanada Basbakani Justin Trudeau, Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron, Almanya Cumhurbaskani Frank-Walter Steinmeier, Italya Cumhurbaskani Sergio Mattarella ve Avrupa Komisyonu Baskani Ursula von der Leyen gibi dünya liderleri katildi.

Törende Türkiye’yi temsilen ise Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu yer aldi.
Kaynak: İHA