Gaziler Günü Edremit'te Düzenlenen Etkinliklerle Kutlandi

Balikesir’in Edremit Ilçesinde Gaziler Günü düzenlenen törenler ile kutlandi.

Gaziler Günü Edremit'te Düzenlenen Etkinliklerle Kutlandi
19 Eylül Gaziler Günü dolayisiyla Edremit Cumhuriyet Meydaninda saat 12:00’de baslayan kutlama programi dahilinde Edremit Kaymakamligi, 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanligi ve Edremit Belediye Baskanligi adina çelenk sunma töreninin akabinde saygi durusu ve istiklal Marsi okundu. Günün anlam ve önemini belirten konusmalarin akabinde ögrenciler tarafindan siirler okundu.

Türkiye’de huzurla güvenle yasiyorsak bunda canlarini bu ülke için feda eden aziz sehitlerin ve bu ugurda büyük mücadele veren kahramanliklar gösteren gazilerin büyük payi oldugunu belirten Edremit Kaymakam Vekili Burhaniye Kaymakami Ilyas Memis, devletin her zaman sehit aileleri ve gazilere sahip çiktigini ve her daim onlarin yanlarinda oldugunu ifade etti.

Törene; Edremit Kaymakam Vekili Burhaniye Kaymakami Ilyas Memis, 19. Motorlu Piyade Tugayi Komutani Tuggeneral Mehmet Kurugül, Belediye Baskani Selman Hasan Arslan, gaziler, kurum amirleri ve çok sayida vatandas katildi.

19 Eylül Gaziler Günü programi dahilinde Edremit’te ikamet eden gazilere, Edremit Ordu Evinde ögle yemegi ikram edildi. Törene katilan gaziler ile yakindan ilgilenerek sohbet eden Kaymakam Ilyas Memis, programa katilan gazilere tesekkür ederek, gaziler gününü kutladi.
Kaynak: İHA