Dünya Temizlik Günü'nde Denizden Market Arabasi Çikti

Antalya’da 17 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde Muratpasa Belediyesi Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve Inovasyon Merkezleri (ASSIM) Çevre Platformunun çagrisiyla bir araya gelen gönüllüler, hem karada hem denizde temizlik yapti. Karada 100 çöp poseti doldurulurken, denizden çikan market arabasi saskinlik olusturdu.

Dünya Temizlik Günü'nde Denizden Market Arabasi Çikti
17 Eylül Dünya Temizlik Günü etkinliklerine Antalya Muratpasa’dan yaklasik 200 gönüllü katildi.

ASSIM Çevre Platformu’nun çagrisiyla bir araya gelen çevreciler, günün erken saatlerinde büyük temizlik hareketi için dünyaca ünlü falez bandinda bulustu.

Hem karada hem denizde gerçeklesen temizlik için bir yanda denizden yüksekligi yer yer 50 metreyi bulan falezlere inmek için Toroslar Doga Sporlari Kulübü (TODOSK) üyesi dagcilar diger yanda denizlerdeki kirlilige dikkat çekmek için Deniz Polisi esliginde Antalya Konyaalti Sualti Sporlari Kulübü ve Antalya Sualti Dernegi dalgiçlari hazirlandi.

Etkinlige gönüllülerin yani sira AKUT, BEYDOSK, Muratpasa Yabancilar Meclisi, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü, Mustafa Kemal Okullari, Kizilay, Özgecan Aslan Gençlik Merkezi, Decathlon, Muratpasa Deniz Mahallesi Atölye Grubu, Ukrayna Ailesi Dernegi üyeleri de katildi.

Hazirliklarin tamamlanmasinin ardindan falezlerde ve Akdeniz’in masmavi sularinda temizlik basladi.

Yaklasik 3 saat süren temizlikte karada 100 çöp poseti doldu. Denizde ise ambalaj atiklarinin yani sira çikartilan market arabasi saskinlik olusturdu. TODOSK Baskani Hasan Altuntas, etkinligin bir sosyal sorumluluk projesi oldugunu belirterek, “Belediye Baskani Sayin Ümit Uysal ve ekibine, doga severlere, çevrecilere duyarliliklari için çok çok tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA