Binali Yildirim Çocuk Senligi'ne Katildi

AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, Konya’nin Aksehir ilçesinde düzenlenen Çocuk Senligi’ne katildi.

Binali Yildirim Çocuk Senligi'ne Katildi
AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, ziyaret ettigi Aksehir’de ilk olarak Nasreddin Hoca Türbesi’ni ziyaret etti. Binali Yildirim, türbe girisinde Aksehir Kaymakami Mehmet Özel, Aksehir Belediye Baskani Salih Akkaya, ilçe protokolü, bazi kamu kurum müdürleri ve kalabalik bir vatandas toplulugu tarafindan karsilandi. Kendisini karsilayan temsili Nasreddin Hoca‘nin “Sükür bu günleri gösterene. Rabbim sizi de buraya gönderdiyse son basbakan olarak simdi sirada reis var. Torunlarim diyor ki ‘Binali Bey’e söyle reisimizi Aksehir’imize getirsin’ derler” sözü üzerine Binali Yildirim, Aksakallilar Heyeti Baskani olmasi nedeniyle Nasreddin Hoca’nin sakalina isaret edip, “Aksakalli benim, sakal sende. Nasil oluyor bu is?" diye espri yapti. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Aksehir’e gelmesi ile ilgili olarak da Yildirim, "Sakal sende, gerisi bende" dedi.

Binali Yildirim, kendisine eslik eden Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Cumhurbaskani Basdanismani Mustafa Akis, Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Aksehir Kaymakami Mehmet Özel, Aksehir Belediye Baskani Salih Akkaya ve diger protokol üyeleriyle birlikte Nasreddin Hoca Türbesi’ni ziyaret edip dua etti. Binali Yildirim’a Aksehir Müze Müdürü Sevcan Çavdar tarafindan türbe hakkinda bilgiler verdi. Binali Yildirim, türbe önündeki ‘dünyanin ortasi burasidir’ yazan platforma da çikip fotograf çektirdi. Vatandaslarin yogun ilgisi ile karsilasan Yildirim, kendisi ile fotograf çektirmek isteyen herkesle fotograf çektirdi. Daha sonra Aksehir Bati Cephesi Karargahi Müzesi’ne geçen Binali yildirim ve beraberindekiler müzeyi gezdi. Aksehir Belediye Baskani Salih Akkaya, Binali Yildirim’a bir plaket takdim etti. Müze ziyaretinin ardindan yürüyerek Aksehir tarihi Arasta Çarsisi’na geçen Yildirim ve beraberindekilere vatandaslar ve esnaf yogun ilgi gösterdi. Arasta Çarsisi’ndaki tarihi bir helvacida tatli ve helva ikrami için kisa bir mola veren heyet, restorasyonu tamamlanan Rüstü Bey Ishani’ndaki kafelerdeki gençleri ve vatandaslari selamlayip, Cumhuriyet Meydani’na geçti. Cumhuriyet Meydani’nda Konya Büyüksehir Belediyesi ile Aksehir Belediyesi’nin ortaklasa düzenledigi Çocuk Senligi’ne katilan Binali Yildirim, çocuklarin arasina girerek onlarla birlikte bir süre gösteriyi izledi.

Meydani dolduran kalabaliga hitaben bir konusma yapan Binali Yildirim, 2022 -2023 egitim ögretim yilinin basladigini belirterek, tüm ögrencilere, ögretmenlerine ve velilerine basari dolu bir egitim yili diledi. Düzenlenen Çocuk Senligi için hem Konya Büyüksehir hem de Aksehir Belediyesini tebrik eden Yildirim, böyle güzel bir etkinlige katilmaktan mutluluk duydugunu ifade etti.

Konusmasinda Nasreddin Hoca’nin esege ters binmesine deginen Binali Yildirim, “Hocam esege niye ters biniyorsun? Öndeki tehlikeyi nasil göreceksin?’ diye soranlara Nasreddin Hoca diyor ki ‘Esege ters bindim çünkü arkamdaki tehlikeyi görmek için.’ ’Peki öndeki tehlikeler ne olacak diyorlar?’ Hoca ‘Arkadaslar onu esek bile görüyor’ diyor. Onun için degerli kardeslerim ülkemizin gelecegi için, yavrularimizin karsilasacagi her türlü zorlugu bertaraf etmek için büyük bir güçle, büyük bir gayretle 20 yildir Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’la birlikte ülkemiz için, milletimiz için, gelecegimiz ve yavrularimiz için gayret ediyoruz. Bundan sonra da hep birlikte gayret etmeye çalisacagiz. Milletimizin huzuru, birligi, kardesligi için yeni yüzyilin Türkiye yüzyili olmasi için çalismaya hazir miyiz?” dedi.

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay da yaptigi konusmada çocuk senliklerinin ilkini Aksehir’de baslattiklarina deginerek, 12 ilçede bu senliklerin devam edecegini söyledi.



Konusmalarin ardindan çocuklarla birlikte sarkilar söyleyen Binali Yildirim, daha sonra Aksehir Belediyesi Hidirlik Sosyal Tesisleri’ne geçti. Binali Yildirim, burada Aksehir Belediyesi Seref Defteri’ni imzaladi. Yildirim, temaslarinin ardindan Aksehir’den ayrildi.
Kaynak: İHA