Nigde'de Kuru Fasulye Ve Barbunyada 65 Bin Ton Rekolte Bekleniyor
Kuru fasulye ve barbunya üretiminde Türkiye’de ilk siralarda yer alan Nigde’de, bu yil 65 bin ton rekolte bekleniyor. Üretici fasulyeyi tarlada 21-22 lira civarinda satmaya basladi.

180 bin dekar alanda fasulye ekimi oldugunu söyleyen Baskan Kenar sunlari söyledi;
"Geçen yila göre üretimde Türkiye’de yine birinci sirada olacagimizi düsünüyorum. Ürünlerde fiyat beklentimizin altinda kaldi. Geçtigimiz yila göre biraz daha üretim maliyetlerinin altinda seyrediyor. Insallah önümüzdeki günlerde fiyatlarin yukari çiktigini görecegiz. Rekoltemiz geçtigimiz yil yaklasik 75 bin tondu. Bu yil da rekoltenin 60-65 bin ton civarinda olacagini tahmin ediyorum."
"Ürünlerin kalitesi güzel"
Önümüzdeki yil fasulye üretiminin tekrar artacagini tahmin ettigini ifade eden Kenar; "Her yil oldugu gibi yine bu sene ürünlerimizin kalitesi çok güzel. Bin 300 rakimda yetistigi için ürün tatli ve lezzetli oluyor. O yüzden Nigde’de, Türkiye çapinda tutulan bir fasulyemiz var. Nigde olarak barbunyada da birinci siradayiz. Türkiye’de üretimin yüzde 70’i Nigde bölgesinden karsilaniyor. Barbunya daha çok Ovacik, Yesilova, Uluagaç, Çavdarli ve Çamardi bölgesinde üretiliyor. Fasulye rekoltesinin içinde barbunya da var" ifadelerini kullandi.
