Suyu Kesilen Kadin Gözyaslarina Boguldu

Adana’da 6 yil önce kentsel dönüsüm programina alinan 125 ev için hak sahiplerine sözlesme imzalatip, evler içinde çürük raporu alan müteahhit kaçinca, yikim karari çikan evlerin suyu kesildi. Bu evlerde oturan iki çocugu engelli kadin, “Suyum kesildi, elektrikte kesilirse oksijen makinesine bagli çocukla ben ne yaparim” diye gözyaslarina boguldu.

Suyu Kesilen Kadin Gözyaslarina Boguldu
Merkez Seyhan ilçesine bagli Tellidere Mahallesinde 125 bina kentsel dönüsüm programina alindi. Evlerin yikilip yerine yeni binalarin yapilmasi içinde bir müteahhit ile anlasildi. Müteahhit mahalleye gelerek 125 ev sahibine sözlesme imzalatti. Müteahhit daha sonrada evlere çürük raporu aldi. Sözlesmeyi okumadan imzalayan ve yikim sirasinda kira yardimi alamayacagini, evlere de çürük raporu alindigini ögrenen ev sahipleri müteahhidi mahkemeye verdi. Ancak evlere çürük raporu alindigi için Seyhan Belediyesi 125 evi yikma karari aldi. Belediye evleri yikmak için zaman zaman mahalleye gitse de vatandaslarin “gidecek yerimiz yok bizi sokaga atmayin” diyerek tepkisiyle karsilasti. Bu arada müteahhit evleri yikmadan kentsel dönüsüme baslamadan kaçip gitti. Ancak evler çürük oldugu ve yikilma tehlikesi bulundugu için belediye evleri yikmak istedi. Buna ragmen vatandas evlerden çikmayinca bu kez evlerin su ve elektriginin kesilmesi karari verildi.

Belediye ekipleri ASKI görevlileriyle gelerek binalarin tek tek suyunu kesmeye basladi.

Bir çok binanin suyu kesilip saati çikarilinca, vatandaslar kepçenin önüne yatarak bu durumu engellemeye çalisti. Ancak yetkililer yapilar çürük oldugu için bosaltilmasi gerektigini bu nedenle su ve elektrigin kesilmesi emri geldigini söyleyerek sulari tek tek kesmeye basladi.

Bu sirada kepçenin önüne yatan bir kisi annesi tarafindan ikna edildi. Bir kadin da evlerin suyunu kesen görevlilere su vererek, “Onlar bizim suyumuzu kökten kesiyor ama biz onlara su veriyoruz” diye tepki gösterdi.

“Iki çocugu engelli anne gözyaslarina boguldu”

Kayinbabasinin evinde oturdugunu esi Irfan Atli’nin da dogru düzgün isi olmadigini anlatan Figen Atli (33), “Benim 2 yasindaki oglum Ferhat dogustan epilepsi hastasi. Daha sonrada enfeksiyon nedeniyle cigerleri bitti. Oksijen makinesine bagli yasiyor. Bugün geldiler eviniz çürük diyerek suyumuzu kestiler. Sonrada elektrik kesilecekmis. Benim oglum sürekli oksijen makinesine bagli. Bu makine durdugu an benim oglum ölür. Ben simdi ne yapacagim. Benim gidecek bir yerim yok. Benim 3 çocugumdan, biri saglam. Kizim da yüzde 50 engelli. Ne konusabiliyor ne de kendi basina isini yapabiliyor” diye gözyaslarina boguldu.

Yetkililer ise kentsel dönüsüm programina alinan 125 evin müteahhittin basvurusu üzerine uzman kisiler tarafindan kontrol edildigi ve çürük oturulamaz raporu verildigi bu nedenle acilen yikilmasi gerektigini bildirdi.
Kaynak: İHA