Manisa'da 1 Milyar Liralik Hastane Ihalesi Tamamlandi

Manisa’nin Salihli ilçe tarihinin en büyük kamu yatirimi olan 400 yatakli dev saglik kompleksinin ihale süreci tamamlandi.

Manisa'da 1 Milyar Liralik Hastane Ihalesi Tamamlandi
Agustos ayi içerisinde ihalesi gerçeklestirilen 400 yatak kapasiteli Salihli Devlet Hastanesi’nde süreç tamamlandi. Salihli Bes Eylül Yerleskesinde 83 bin 225 metrekare alan üzerine insa edilecek olan Salihli’nin en büyük kamu yatirimini Kahramanmaras, Kocaeli, Kilis illerindeki hastane insaatlarini üstlenen ve suanda Denizli ilinde yapimi süren 1000 yatakli Sehir Hastanesi insaatini yapan firma kazandi. Yeni hastanenin yer tesliminden itibaren 700 gün içerisinde tamamlanmasi beklenirken projenin toplam tutarinin 1 milyar lira oldugu ögrenildi.

“AK Partili Bilen: “Salihli’ye çok yakisacak”

AK Parti Manisa Milletvekili Ismail Bilen, saglik kenti olan Salihli’nin 400 yatakli yeni hastanesi ile çok önemli bir kazanim elde edecegini söyledi.

Bilen, “Salihli Devlet Hastanesinin ihale süreci tamamlandi. Salihli’mize söz verdigimiz gibi bu dev saglik yatirimi için önemli bir asama daha geride birakilmis oldu. Ihaleyi alan firma özellikle saglik alanindaki yatirimlari ile oldukça deneyimli ve güçlü. Prosedürlerin tamamlanmasinin ardindan kisa bir süre içerisinde çalismalara baslayacaklar. Her zaman dedigimiz gibi Salihli her seyin en iyisine layik. Ilçemize kazandiracagimiz bu saglik yatirimi, Salihli tarihinin en büyük kamu yatirimi olma özelligini tasiyor. Tam bir saglik kenti olan Salihli’miz, 400 yatakli yeni hastanesi ile 1 milyar liralik kamu yatirimi ile bölgede ayri bir konuma sahip olacak. Bu yatirimin Salihli’mize kazandirilmasinda süreci basindan beri takip eden basta Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan olmak üzere Saglik Bakanimiz doktor Fahrettin Koca, bakan yardimcilarimiza, bölge milletvekillerimize tesekkür ediyoruz. Yeni hastanemiz simdiden Salihli’mize ve bölge halkimiza hayirli ugurlu olsun” dedi.

Kaynak: İHA