Diyarbakir'da Sürücü Hatalarindan Kaynakli Kaza Bilançosu Korkuttu Açiklamasi 2 Ölü, 352 Yarali

Emniyet Genel Müdürlügü Trafik Baskanligi istatistiklerine göre, Diyarbakir’da agustos ayinda meydana gelen trafik kazalarinda 2 kisi öldü, 352 kisi yaralandi.

Diyarbakir'da Sürücü Hatalarindan Kaynakli Kaza Bilançosu Korkuttu Açiklamasi 2 Ölü, 352 Yarali
Emniyet Genel Müdürlügü Trafik Baskanligi, Diyarbakir’da agustos ayi içerisindeki kaza bilançosunu paylasti. Istatistiklere göre, 385 kazada, 352 kisi yaralandi, 2 kisi öldü. Kazalarin 202’si ölümlü ve yaralanmali olurken 183’ünün ise maddi hasarli oldugu açiklandi.

Ocak, subat, mart, nisan, mayis, haziran, temmuz ve agustos aylarinda meydana gelen 3 bin 246 kazada ise 2 bin 601 kisi yaralanirken, 14 kisi öldü. Kazalarin bin 550’si ölümlü ve yaralamali olurken, bin 696’si ise maddi hasarli kaza olarak meydana geldi. Sürücü hatalarinin kazalara neden oldugu açiklanan istatistiklerde, trafik kazalarinda en sik görülen sürücü hatalari ise araç hizi, yol, hava ve trafigin gerektirdigi sartlara uymamak, kavsak, geçit ve kaplamanin dar oldugu yerlerde geçis önceligine uymamak, serit izleme ve degistirme kuralina uymamak, arkadan çarpma, dönüs kurallarina uymamak, kirmizi isik veya görevlinin ‘dur’ isaretinde durmamak, tasit giremez trafik isareti bulunan yerlere girmek, yaya ve okul geçitlerinde yavaslamamak, yayalara geçis hakki vermemek, alkollü olarak araç kullanmak, asiri hizla araç kullanmak, geçme yasagi olan yerlerden geçmek ve hatali sekilde veya yasak olan yerlere park etmek olarak ifade edildi.
Kaynak: İHA