Binali Yildirim Açiklamasi '20 Yil Çalisirken Hep Sunu Söyledik, Yollari Böleriz Ama Türkiye'yi Böldürtmeyiz'

AK Parti Genel Baskan Vekili Binali Yildirim, “20 yil çalisirken hep sunu söyledik, yollari böleriz ama Türkiye’yi böldürtmeyiz. Onun için de dogudan batiya kuzeyden güneye her tarafi bölünmüs yollarla donattik” dedi.

Binali Yildirim Açiklamasi '20 Yil Çalisirken Hep Sunu Söyledik, Yollari Böleriz Ama Türkiye'yi Böldürtmeyiz'
AK Parti Genel Baskan Vekili Binali Yildirim, Sinop programinin ardindan Boyabat ilçesinde Haci Mukaddes Gürün Kizilay Anaokulu açilisini gerçeklestirdi. Burada halka seslenen Yildirim, özellikle Bati ülkelerinin enerji konusunda sorun yasadiklarini ifade ederek, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in girisimleri sonucu enerji konusunda ülkede bir sikinti yasanmadigini söyledi.



Türkiye’nin etrafinda zor bir cografya oldugunun altini çizen Yildirim, “Etrafimizda zor bir cografya var. Ukrayna-Rusya anlasmazligi, Ortadogu ve son 40 yilimizi alan terörle mücadele. Terörle mücadelede elhamdülillah yurt içinde güvenligi tam anlamiyla sagladik. Bugün Türkiye’nin gidilemeyen hiçbir yeri yok. Daglari, ovalari, vadilerine vatandas sürüsünü de çikariyor, yaylacilik da yapiyor. 20 yil çalisirken hep sunu söyledik, yollari böleriz ama Türkiye’yi böldürtmeyiz. Onun için de dogudan batiya kuzeyden güneye her tarafi bölünmüs yollarla donattik” diye konustu.



“Böyle bir rekor dünyada yok”

20 yilda yapilan hizmetlerden bahseden Yildirim, yapilan bölünmüs yol rekorunun dünyada benzeri olmadigina deginerek, “6 bin kilometreden 28 bin kilometreye çikardik. Böyle bir rekor dünyada yok. Ayni sekilde havaalani sayisini iki katina çikardik. Sehir hastaneleri korona pandemi döneminde hayat kurtaran sicak yuvalar haline dönüstü. Okullarimizda derslik sayisini iki kat arttirdik. Bugün siniflarda ortalama ögrenci sayisi 30’un altina düstü. Ögretmen sayimizi 500 binden 1 milyon 200 bine çikardik ve ilk defa ögretmenlerimize bir meslek kanunu çikardik. Basögretmen bransini geçirdik. Ögretmenlere sahip çikmak, egitime, egiticiye sahip çikmak lafla olmuyor, geregini yapmakla oluyor” seklinde konustu.

“Geçmisi olmayanin gelecegi olmaz” diyen Yildirim, “Geçmisle bizim Osmanli’yla da gurur duyuyoruz, Türkiye Cumhuriyetiyle de gurur duyuyoruz, Cumhuriyeti bize armagan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaslari olmak üzere bütün vatan sehitleriyle gurur duyuyoruz. Bazi kendini bilmezler geçmisimizi inkar etmemizi istiyor. Kimse bizim geçmisimizi inkar etmemizi istemesin. Bu Anadolu topraklarinin mührünü Sultan Alparslan vurdu, 1071’den beri bu topraklarda hür ve bagimsiz yasiyoruz. Bundan sonra nice bin yillarda da birlikte ayni sekilde yasayacagiz” dedi.

Konusmalarin ardindan kurdele kesimi ve okul bahçesine fidan dikimi gerçeklestiren Yildirim, Boyabat Belediyesini ziyaret etti. Program devaminda Binali Yildirim, Duragan ve Saraydüzü ilçelerine ziyarette bulunacak.
Kaynak: İHA