Okullarin Açilmasiyla Birlikte Jandarmadan Trafik Egitimi

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde, 2022-2023 egitim ve ögretim yilinin ilk günlerinde Adil Sosyal Tüm Engelli Dostlari Grubu (ASTED) ile Ayvalik Ilçe Jandarma Komutanligi bünyesindeki trafik ekipleri minik ögrenciler için son derece önemli bir egitime imza atti.

Okullarin Açilmasiyla Birlikte Jandarmadan Trafik Egitimi
ASTED Genel Koordinatörü Görme Engeli Namik Tuncel’in de katilimiyla Ayvalik’in Altinova Mahallesi’nde gerçeklesen egitimlere Altinova Merkez Ilkokulu’nun ögrencileri katildi.

Yaya kaldirimlari ve yaya geçitlerini kullanan ögrencilerin dikkat etmesi gereken konular hakkinda verilen egitimler sirasinda araç sürücülerine de özellikle okul önlerindeki yaya geçitlerinde son derece dikkatli olmalari yönünde uyarilarda bulunuldu.

Minik ögrencilere yaya geçitlerinden geçerken, mutlaka trafik görevlilerin bulunduklari noktalardan karsidan karsiya geçilmesi konusunda telkinlerin de bulundugu egitimlerle ilgili açiklamalarda bulunan ASTED’in görme engelli koordinatörü Namik Tuncel, Ayvalik Ilçe Jandarma Komutanligi bünyesitrafndeki ekiplerle birlikte yaya geçitlerinde uygulamali olarak verilen egitimlerin ögrenciler için son derece yararli oldugunu belirtti.

Yaya kaldirimlari ve yaya geçitlerini kullanan ögrencilerin güvenliklerinin son derece önemli olduguna isaret eden Tuncel, “Bu konuda araç sürücülerinin dikkatli ve duyarli olmasi son derece önemli. Bu anlamda ilkokullarin anasiniflari ve birinci siniflarinda egitim gören ögrencilerin yaya kaldirimlarindan her an yola çikabileceklerini sürücülerimizin akillardan bir an bile çikarmamalari gerekiyor. Bu yüzden de sürücülerimizin okullarin önlerinde mutlaka son derece yavas geçmeleri ve her an önlerine firlayabilecek ögrencilere karsi dikkatli olmalari konusunda son derece hassas olmalari gerekiyor. Çünkü bu çocuklar bizlerin ve ülkemizin gelecegidir. Onlara her seyden önce biz büyüklerin sahip çikmasi lazim” diye konustu.

Etkinligin sonunda minik ögrenciler ise bir agizdan sürücülere seslenerek, “Okul önlerinden geçerken dikkatli olun” çagrisinda bulundu.
Kaynak: İHA