Düzce Üniversitesi Basarida Kaliciligi Yakaladi

2022 URAP Türkiye Siralamasinda 6 sira yükseldi.

Düzce Üniversitesi Basarida Kaliciligi Yakaladi
Düzce Üniversitesi kuruldugu günden itibaren aldigi yerinde kararlarla ve yaptigi akademik çalismalarla Türkiye’nin köklü üniversitelerinin arasina girmeyi basararak, yene ilk 50 üniversite arasinda yerini aldi.

Times Higher Education’in yaptigi ve son 50 yil içerisinde kurulan dünyadaki en iyi üniversitelerin siralandigi 2022 Genç Üniversiteler Dünya siralamasinda da dünyada 351-400 arasinda kendine yer bulan Düçce Üniversitesi, basarida anlik degil, sürekli ve kalici oldugunu gösteriyor.

“Bilim toplum içindir” anlayisiyla çalismalarini sürdüren Düzce Üniversitesi, donanimli akademik kadrosu, nitelikli bilimsel arastirmalari, katma degerli ihtisaslasma çalismalariyla adini her zaman ilkler arasina yazdirma hedefiyle deger üretmeye devam ediyor.

Türkiye siralamasinda YÖK’ün yayimladigi verilere göre siralama yapan URAP, üniversite siralamalarinda kullanilan anketlerin ve üniversitelerden toplanmaya çalisilan verilerin güvenilir ve kararli bir siralama sistemi olusturamadigi konusunda tartisma alani açtigi için sadece erisilebilir ve güvenilir kaynaklardan elde edilen, objektif verilerle siralama yapiyor.
Kaynak: İHA