Kars AFAD Gönüllüleri Saha Egitimleri Nefes Kesiyor

AFAD gönüllüleri Kars’ta 30 derece sicakta saha egimlerinde nefesleri kesiyor. Sicaga aldiris etmeyen gönüllerin egitimleri gerçegi aratmiyor.

Kars AFAD Gönüllüleri Saha Egitimleri Nefes Kesiyor
Kars AFAD Il Müdürlügü’nün, ‘Gönüllülük Projesi’ kapsaminda il genelinde afetlere hazirlik ve gönüllülük bilincinin yayginlastirilmasina katkida bulunmak amaciyla gerçeklestirdigi saha egitimleri devam ediyor.

Türkiye genelinde oldugu gibi Kars’ta da, temel AFAD gönüllüleri için 3 grup halinde programlanan 2’inci dönem saha egitimlerini tamamladi.

Aralarinda çesitli kamu kurum ve kuruluslarindan, vatandaslardan ve çesitli meslek gruplarindan gönüllülerin oldugu 20 kisi hafta boyunca Kars Il Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi Sube Müdürü Sabri Yükselen nezaretinde alanlarinda uzman ekipler tarafindan hafif arama-kurtarma, yangin söndürme, çadir kurulumu ve insani yardim konularinda egitim aldi. Yapilan egitimlerde AFAD ekipleri bilgi ve birikimlerini paylasirken, gönüllüler ise yaptiklari egitimlerde olasi durumlarda biz de variz dedi.

AFAD gönülleri egitimlerine katilan Sena Agaoglu, “Herkesin bilinçlenmesini ve her evde en az bir kisinin AFAD gönüllüsü olmasini tavsiye ediyorum” dedi.

Egitimlerde çok sey ögrendiklerini ifa eden Senay Çetinaloglu, “Bir birey olarak herkesin AFAD gönüllülük sistemine dahil olmasini istiyorum. Çünkü bilinçlenmek AFAD öncesi sonrasi yada deprem sonrasi neler yapilmasi gerektigini burada çok çok iyi ögrendik” diye konustu.

Egitimlerin çok iyi geçtigine dikkat çeken Selin Gökçen Irmak, “Bir haftadir AFAD egitimlerine katilmis bulunmaktayim. “Ülkemiz sel, yangin, deprem gibi felaketlerle mücadele ediyor. burada egitimimizi alarak ülkemize katkida bulunmak istiyoruz” seklinde konustu.

Öte yandan, 30 derece sicakta yapilan egitimler nefesleri keserken, gönüller ise AFAD aninda kullanilan malzemelerin nasil kullanildigini dallarinda uzman AFAD’çilardan ögrendi. Gönüllerin performansi ise dikkat çekti.
Kaynak: İHA