Balikesir'de Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmayacak

Balikesir’de ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasin’ projesi adi verilen egitimler kurulan portatif havuzlarda yogun ilgi ile devam ediyor.

Balikesir'de Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmayacak
Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan 2018 yilinda hayata geçirilen ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasin’ projesi yogun ilgi ile devam ediyor. Ilk etapta sadece ilkokul ögrencileri için 65 ilde baslatilan pilot uygulama, gelen talepler dogrultusunda 81 ile yayildi. Bakanligin, Türkiye’nin dört bir yanina insa ettigi portatif yüzme havuzlari ile çocuklara ve gençlere yüzme imkani sunuluyor.

Balikesir’de de Altieylül Sultan Alparslan Kültür Merkezi ve Karesi Millet Bahçesine kurulan portatif havuzlarda, alaninda uzman antrenörler esliginde çocuklar ve gençler yüzme egitimi aliyor. Spor Okullari ile Yüzme Bilmeyen Kalmasin çalismasi ile çocuklar ve gençlerin spor tesislerini yakindan görerek sporla tanismalari ve erken yasta spora baslamalari için çalismalar tüm hiziyla devam ediyor. Yaz dönemlerinde yüzme sporuna erisim kolayligi saglamak amaciyla kurulan portatif yüzme havuzlarinda çocuklarin bagimliliklardan ve hareketsiz yasamdan uzaklasmasi, fiziksel ve mental gelisimlerine katki saglanmasi hedefleniyor. Yüzme Bilmeyen Kalmasin çalismasi ile her Çarsamba günü de özel ögrencilere yüzme egitimleri veriliyor. Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmasin sloganiyla proje yil boyunca açik ve kapali havuzlarda devam edecek olup, daha çok çocuga yüzme ögretilmesi amaçlaniyor.

Havuzlarda, çocuklarimiz için güvenli ortamin saglandigini aktaran Balikesir Gençlik ve Spor Il Müdürü Lokman Aricioglu, “Sayin Bakanimizin yüzme bransina verdigi önem ve hayata geçirdigi bu proje ile ülke bazinda olimpik, yari olimpik, açik ve kapali havuzlar ile portatif havuz sayisi artarak devam ediyor. Proje sayesinde yüzme sporu artik daha ulasilabilir hale geldi. Amacimiz yüzme ögrenmek isteyen herkese yüzmeyi ögretmek, gençlerimizi ve çocuklarimizi yarina en güzel sekilde hazirlamak. Biz de Balikesir’de yogun ilgi gören havuzlarimiz için yüzmeye erisimi kolaylastirmak ve yeni sporcularimizin yetismesi için çalismalarimiza hiz kesmeden devam ediyoruz. Inaniyorum ki önümüzdeki süreçte nice sampiyonlari, yildizlari, bu sanli bayragi gururla dalgalandiracak gençlerimizi yetistirecegiz” dedi.

Kaynak: İHA