Pozanti Kongresi'nin 102. Yili Kutlandi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 5 Agustos 1920’de Adana’nin Pozanti ilçesine gelisi ve Pozanti Kongresi’ni yapmasinin 102’inci yildönümü kutlandi.

Pozanti Kongresi'nin 102. Yili Kutlandi
Pozanti Kaymakamligi ve Pozanti Belediye Baskanligi Pozanti Kongresi’nin 102’inci yildönümü nedeniyle etkinlik düzenledi.

Atatürk aniti önünde Pozanti Kaymakami Hüseyin Aydin ve Pozanti Belediye Baskani Mustafa Çay’in çelenk sunumuyla baslayan etkinlik, daha sonra Istasyon Meydani’nda Atatürk’ün tren ile gelisinin temsili karsilama töreniyle devam etti.

Tören sunucusu Murat Ince, Atatürk’ün 5 Agustos 1920’de Pozanti’da yaptigi konusmayi bir kez daha okudu.

Günün anlam ve önemini belirten konusmayi ise Kaymakami Hüseyin Aydin yapti. Kaymakam Aydin, "Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçemize gelisinin 102. yil dönümünü kutlamanin gururunu ve onurunu yasiyoruz. Atatürk’ün Meclis Baskani sifatiyla katildigi ilk ve tek kongre olan Pozanti Kongresi milli heyecani artirmis, bagimsizlik yolunda bir ulus olarak kenetlenmenin de mihenk tasi olmustur. Kurtulus Savasi’nin en buhranli günlerinde yapilan Pozanti Kongresi, Adana’nin ve ülkemizin düsman isgalinden kurtulusunda kilit rol oynamistir. Cumhuriyetimizin temellerinin atildigi Pozanti Kongresi’nin 102. yil dönümünde, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ile kurtulus mücadelemizin tüm kahramanlarini saygi ve rahmetle aniyorum" dedi.

Kaynak: İHA