Mardin'de 11,5 Milyon Lira Bütçeli Iki Yatirima Imza Atildi

Mardin Büyüksehir Belediyesi ve paydas kurum arasinda yaklasik 11,5 milyon bütçeli 2 proje için protokol imza töreni düzenlendi.

Mardin'de 11,5 Milyon Lira Bütçeli Iki Yatirima Imza Atildi
Mardin Büyüksehir Belediyesi ve paydas kurum is birligiyle hayata geçirilecek olan ve yaklasik 11 milyon 500 bin lira bütçeli "Boncuklu Tarla Neolitik Çag Yerlesim Yeri Çevre Düzenlemesi" ve "Mardin Bilisim Teknolojileri Okulu" projelerinin protokolü imzalandi.

Belediyesi toplanti salonunda düzenlenen protokol imza töreninde gazetecilere açiklamada bulanan Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskanvekili Mahmut Demirtas, bir projenin gençlere yönelik oldugunu, diger projede de tarihi Boncuklu Tarla’yi koruyarak turizme kazandiracaklarini dile getirerek projelerin kente hayirli olmasi dileklerinde bulundu. Vali Demirtas, "Gençlik merkezimizin içerisinde gençlerimizin becerilerini artirmak amaciyla böyle bir proje gerçeklestirdik. Diger projemiz ise Boncuklu Tarla’nin gün yüzüne çikmis olani korumak amaciyla üzerinde çati, çevre düzenlemesi yapacagiz. Özellikle bu tarihi eserlerin korunmasi için etrafini tel örgülerle çevirecegiz. Bu projenin bize maliyeti 9 milyon 500 bin. Bu ödenekler yeterli gelemezse Büyüksehir Belediyesi olarak katkida bulunarak projeleri bitirmeyi düsünüyoruz” dedi.

Mardin’de 2 yildir görev yaptigini animsatan Vali Demirtas, bu yilki hizmetleri tamamladiklarinda Mardin’e yaklasik olarak 1 milyar 500 milyon lira civarinda yatirim ve hizmeti kazandiracaklarini söyledi.

Büyüksehir Belediyesinin hizmetlerinin kentin 10 ilçesinde devam edecegini vurgulayan Vali Demirtas, “Bu sadece yatirim ve hizmetlere yöneliktir. Bu cidden önemli bir rakam. Amacimiz Mardin’imize gelen paralarin tamamen tekrar vatandasimiza geri dönmesi. Bunun için büyük bir gayret gösteriyoruz. Geçen yil yaklasik 754 kilometre civarinda asfalt yapmistik. Bu sene de 800 kilometre civarinda yolu asfalt yapmayi düsünüyoruz. Mardin ’inimizin kirsal kesiminde asfaltlanmamis yol birakmayacagiz. Bu sene hedefimiz bu” seklinde konustu.

Daha sonra Demirtas ile paydas kurumun genel sekreteri Ahmet Alanli arasinda protokol imzalandi. Imza törenine; Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Imar ve Sehircilik Daire Baskani Abdulbaki Turgut, Kültür, Turizm ve Sosyal Isler Daire Baskani Abdurrahman Sahin ve diger ilgililer katildi.

Kaynak: İHA