Radikal Okullarinda 30 Agustos Coskusu

30 Agustos Zafer Bayrami’nin 100. yili, Radikal Okullarinda zafer ruhuna yakisir bir cosku ile kutlandi.

Radikal Okullarinda 30 Agustos Coskusu
30 Agustos Zafer Bayrami’nin 100. yili Radikal Okullarinda, zafer ruhuna yakisir bir cosku ile kutlanirken, kampüslerde düzenlenen kutlamalara veliler, ögretmenler ve ögrenciler ellerinde Türk bayraklariyla katildi.

Törenlerde Radikal Egitim Kurumlari Kurucusu Erdal Avci’nin mesaji da okundu. Avci, mesajda, “26 Agustos 1922’de baslayan, 30 Agustos 1922 gününe kadar 5 gün, 5 gece devam eden Büyük Taarruz, Türk ordusunun kesin zaferi ile sonuçlanmistir. Baskomutan ve ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, Büyük Taarruzun planlayicisi ve mimaridir. Cumhuriyete uzanan yolda önemli kirilma asamalarindan biri Zafer Bayrami olarak biliniyor. Sizlere daha güçlü bir cumhuriyet, çagdas ve güçlü bir Türkiye birakmak için Radikal ailesi olarak gece gündüz çalisiyoruz” dedi.

Mesajinda, ögrencilere “Aydinlik ve güzel yarinlari sizlere borçluyuz” diye seslenen Avci, “Sizler de bu istek ve gayretle çalismalisiniz. Bu nedenle sorumluluklarinizi yerine getirip gelecege en iyi bir sekilde hazirlanmalisiniz. En yoruldugunuz ve pes etmeye yakin oldugunuz anda, yoksul Anadolu’nun üzerine, soguk kis gecelerinin ardindan dogan günesi hatirlayin” ifadelerini kullandi.

Yapilan konusmalarin ardinda ögrenciler tarafindan olusturulan korolar esliginde sarkilarla, marslarla büyük bir bayram coskusu yasandi.
Kaynak: İHA