Bingöl Valiliginden Yem Süt AS'ye Ait Fabrikaya Iliskin Açiklama

Bingöl Valiligi, Bingöl Yem Süt AS’ye ait Düzagaç mevkiinde bulunan yem ve süt fabrikasi alaninin Il Özel Idaresi tarafindan vatandasa hizmet amaciyla degerlendirilecegini açikladi.

Bingöl Valiligi, Bingöl Yem Süt AS’ye ait Düzagaç mevkiinde bulunan Yem ve Süt Fabrikasi alani ile ilgili açiklama yapti. Açiklamada, Bingöl Yem Süt AS’ye ait Düzagaç mevkiinde bulunan Yem ve Süt Fabrikasi alani BINAS AS’ye 1999 yilinda on yilligina ihale edildigi, süre sonunda firmaya iki defa süre uzatimi verildigi ve sözlesmenin 1 Nisan 2022 tarihinde sona erdigi belirtildi. Açiklamada ayrica, BINAS AS’ye noter kanaliyla ihtarname çekilerek sözlesme süresinin uzatilmayacagi belirtilirken, söz konusu alanin büyük hissedar Il Özel Idaresi tarafindan vatandasa hizmet amaciyla degerlendirilecegi bildirildi.

Açiklamada, “Söz konusu alan satisa sunulacak olup elde edilecek gelirle hem Organize Sanayi Bölgesinde tekstil park yapilmasi hem de satisa konu alanda yapilacak is yerleri ile toplamda yaklasik bin kisiye istihdam saglanmasi ve söz konusu gelirle Il Özel Idaresince vatandasimiza farkli alanlarda hizmet edilmesi planlanmaktadir. Tüm sürecin seffaf ve rekabetçi bir sekilde gerçeklestirilecegi ve kamuoyunun her asamada bilgilendirilecektir” denildi.
Kaynak: İHA