Türk Kizilayi'ndan Pakistanli Selzedeler Için Acil Insani Yardim

Araliksiz yagan Muson yagmurlarinin etkisiyle bin 200’ün üzerinde Pakistanlinin hayatini kaybettigi ve su baskinlarindan dolayi evlerin kullanilamaz duruma geldigi Pakistan’a ilk yardim elini uzatanlardan biri de Türk Kizilay oldu.

Bir süredir sel felaketiyle mücadele eden Pakistan’da ulusal acil durum ilan edildi. Muson yagmurlari dolayisiyla Novsera sehrinden geçen Kabil Nehri’nin su seviyesi bir anda yükseldi. Yerlesim yerlerinde yasanan su baskinlari ve sel nedeniyle bin 200’den fazla Pakistanli hayatini kaybetti, bin 500’den fazla kisi yaralandi ve 1 milyon ev sular altinda kaldi. Ulusal acil durum ilan edilen ülkeye yardim elini uzatmak için Türk Kizilay harekete geçti.

Türk Kizilay bölgeye ayni ve nakdi yardimlarini ulastiriyor

Muson yagmurlarinin Belucistan, Sind, Gilgit-Baltistan, Pencap, Azad Kesmir ve Hayber-Pahtunhva eyaletlerinde yaklasik 30 milyon insani etkiledigi bildirildi.

Pakistan Kizilayi ile is birligi ve koordinasyon içinde bölgedeki acil ihtiyaçlari tespit eden Türk Kizilay ise ilk etapta 300 aileye 16 bin Pakistan Rupisi ile 300 adet hijyen kiti, 600 adet benzin bidonu ve salgin hastaliklardan korumak için bin 500 adet sineklik gönderdi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD) ile de is birligi yapan Türk Kizilay, kargo uçagiyla 1000 adet battaniyeyi de ulastiriyor. Türk Kizilay ayrica selden etkilenen eyaletlerde tibbi yardima ihtiyaç duyan kisiler için de tibbi müdahale çadirlari kurarak yaklasik 6 bin kisiyi tedavi etmeyi planliyor. Sel sularinin çekildigi ve selzedelerin tahliye edildigi bölgelere gida kolilerini de ulastiran Türk Kizilay, beslenme ve temel gida ihtiyaçlarina anlik olarak cevap veriyor.

Hayirseverler de Türk Kizilay araciligiyla selzedelere destek olabiliyor

Türk Kizilay’in hayirsever bagisçilari, dünyanin dört bir yaninda afet ve acil durumlardan etkilenen milyonlarca insana umut olmaya devam ediyor. Pakistan’daki sel felaketinden etkilenen insanlar için de bir yardim kampanyasi baslatan Türk Kizilay, bagisçilarindan gelen yardimlari bölge halkina ulastirmak için seferber oluyor. Kizilay araciligiyla Pakistan halkinin zor günlerinde yaninda olmak isteyen hayirseverler, 168 Çagri Merkezi ve www.kizilay.org.tr üzerinden veya PAKISTAN yazip 2868’e SMS göndererek destek olabiliyor.
Kaynak: İHA