Sezonun Baslamasina Sayili Günler Kala Palamudun Görüntüsü Bol Olacagi Yönünde

Balik sezonunun baslamasina sayili günler kala kiyi balikçilarin oltasina takilan çingene palamudu yeni sezon için umutlari artirdi.

Sezonun Baslamasina Sayili Günler Kala Palamudun Görüntüsü Bol Olacagi Yönünde
Balikçilar, yaklasik 7-8 yil öncesi bol avlanan palamudun yeni sezonda bol olacagini tahmin ettiklerini belirterek, bu sezon hem balikçinin hem de vatandasin yüzü gülecegini ifade ettiler.

Denizlerde av yasaginin 1 Eylül’de kalkmasinin ardindan büyük tekneler sezona palamut aviyla baslayacak.

Karadeniz’de bugünlerde kiyi balikçilarin oltasina takilan az sayida çingene palamudu balikçilari umutlandirirken yeni sezon öncesi bu yöndeki görüntünün umut verici oldugu belirtildi.

Uzun yillar balikçilikla ugrasan Idris Hardalioglu, bu sezon palamudun 7-8 yil öncesi gibi bol olacagini belirterek, “Geçtigimiz yillara göre bu sezon balik çok. Allah nasip ederse bu sezon insallah denizin bereketi yüzümüzü güldürür. 7-8 yil öncesi gibi palamut bollugu bu sezon olacak diye düsünüyorum. Bu sezon bütün balikçilarin yüzü gülecegine inaniyorum çok balik var. Yaklasik 3-4 saatte oltayla 8-10 tane palamut tuttuk. 1 Eylül’de sezon açiliyor palamut ince oldugu için yaklasik 15 gün 1 ay sonra irilesmeye baslayacak. Su anda barbun mevsimi artik bundan sonra palamut sezonu baslayacak. Büyük teknelerin bir günde tuttugu baligi biz ancak bir yilda tutabiliyoruz dolayisiyla onlara yetisemeyiz” diye konustu.

Kaynak: İHA