Milli Mücadele 100. Yil Diorama 1922 Usak Müzesi Ziyarete Açildi

Milli mücadelenin 100.yil dönümünde “Milli Mücadele 100. Yil Diorama 1922 Usak Müze’si” Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Özgül Özkan Yavuz’un katilimlariyla açildi.

Milli Mücadele 100. Yil Diorama 1922 Usak Müzesi Ziyarete Açildi
Geçtigimiz günlerde bir dizi programlar için Usaga gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Özgül Özkan Yavuz, buradaki programlarinda çesitli ziyaretler düzenledi.

Bakan Yardimcisi Özkan Yavuz, Usak Dokur Evi’ne giderek el yapimi hali, kilim yapimlarini inceledi. Burada çalisan dokumaci kadinlarla da sohbet etti. Kilim ve hali yapimlarinda bilgiler alan Bakan Özkan Yavuz, sonrasinda çalisa dokumacilarin yardimiyla hali dokudu. Günde 7 bin dokuma nakis attiklarini ögrenen Bakan Özkan Yavuz, çalisanlara tepkisini “Masallah” diyerek gösterdi.

Milli Mücadele 100.Yil Diorama 1922 Usak Müzesi Bakan Özkan Yavuz katilimiyla açildi.

Yapilan çesitli ziyaretlerin ardindan Milli Mücadele 100.Yil Diorama 1922 Usak Müzesi açilisina katilan Bakan Yardimcisi Özgül Özkan Yavuz, burada yaptigi açiklamalarda bu çalismalari sehri ayaga kaldiracak ve çocuklara en güzel anlatacak bir çalisma oldugunu düsündükleri için son derece önemsediklerini belirtti.

Açilis konusmasini yapmak için alkislar esliginde kürsüye çikan Belediye Baskani Mehmet Çakin, “En büyük alkisi; bu memleketin, Usak’imizin kurtulusunu bizlere hediye eden basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari hak ediyorlar. Onlar olmasalardi biz bu topraklarda, Usak’imizda özgür bir biçimde yasayamazdik, dolasamazdik” dedi.

Yapilan açilis konusmalarinin ardindan kurdele kesimiyle birlikte açilan müzeyi Usak Valisi Turan Ergün, Bakan Yardimcisi Özgül Özkan Yavuz, Usak AK Parti Milletvekilleri Ismail Günes ve Mehmet Altay, Usak Belediye Baskani Mehmet Çakin ve çok sayida ziyaretçi 12 kat ve her katin 144 metrekare oldugu müzeyi gezerek eserler hakkinda da bilgiler aldi.
Kaynak: İHA