Kartal'da 'Uluslararasi Halk Oyunlari Festivali' Renkli Görüntülerle Basladi

Kartal Belediyesi’nin ev sahipliginde 13 ülkeden 22 grup ve 900’e yakin sanatçinin katilim sagladigi ‘Uluslararasi Halk Oyunlari Festivali’ basladi. Uluslararasi Halk Oyunlari Festivali’nde farkli ülkelerden gelen yabanci ve Türk dans gruplari aldigi sahne performanslariyla renkli görüntüler olusturdu.

Kartal'da 'Uluslararasi Halk Oyunlari Festivali' Renkli Görüntülerle Basladi
Kartal Belediyesi’nin ev sahipligini yaptigi farkli uluslarin kültür ve danslarini tanima olanagi sunmak, Kartal’in kültürel zenginliklerinin de uluslararasi alanda tanitimini saglamak amaci ile bu yil ilki gerçeklestirilen ‘Uluslararasi Halk Oyunlari Festivali’ basladi.

3 gün sürecek olan ve adeta sölen havasinda gerçeklestirilen festivale; Kanada, Misir, Bosna Hersek, Romanya, Bulgaristan, Makedonya, Sirbistan, Hirvatistan, Kirgizistan, Gürcistan, KKTC, Senegal ve Türkiye olmak üzere toplam 13 ülkeden 22 grup ve 900’e yakin sanatçi katilim sagladi. Kazim Karabekir Meydani’nda baslayan Kortej yürüyüsünün ardindan Kartal Meydani’nda yurt disindan gelen halk dans gruplari sirasiyla kendi yörelerine ait gösterilerini gerçeklestirdi. Dans guruplarinin gösterileri vatandaslar tarafindan büyük begeni topladi.

“Çocugumuz esimizle birlikte geldik, insallah böyle güzel etkinlikler olur”

Konu hakkinda konusan vatandaslardan Erkut Aydin, “Biz de yeni geldik. Etkinlikleri gayet de güzel bulduk. Hatta çocugumuz, esimizle birlikte geldik. Insallah böyle güzel etkinlikler olur diye düsünüyorum. Kartal Belediyesine de böyle etkinlikler sundugu için çok tesekkür ediyoruz. Insallah devamini getirecegiz biz de böyle gelmeye devam edecegiz” dedi.



“Azerbaycan’in dansini sabirsizlikla bekliyorum”

Azerbaycan’dan gelen vatandaslardan Gulnara Suleymanova ise, “Ben Azerbaycan’dan geldim. Bugün burada Kartal’da Uluslararasi Halk Oyunlarini izlemekten çok mutluyum. Su an Kirgizistan’i gösteriyorlar. Ancak Azerbaycan’in dansini da sabirsizlikla bekliyorum. Çok mutluyum, bu organizasyon için Kartal Belediyesi’ne tesekkür ederim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA