Hirsizlar Caminin Kursunlarini Çaldi

Bursa’daki camiye dadanan hirsizlar, çatilardaki kursun kaplamayi, musluklardaki çesmeleri, tuvaletlerdeki izgara ve kapilari çaldi.

Hirsizlar Caminin Kursunlarini Çaldi
Merkez Osmangazi ilçesi Ebuishak Mahallesi’nde görülmemis bir hirsizlik olayi yasandi. Hirsizlar çatidaki kubbenin kursunlari çaldi. Son zamanlarda kursun ve bakirlarin para ettigi, hirsizlarin da bu yüzden kursunlari çaldigi ögrenildi.

Vatandaslar da duruma tepki gösterirken, sadece çatidaki kursunlarin degil, çesmelerdeki musluklari, tuvaletlerdeki kablo ve kapilari da çaldi.

Hirsizlara önlem almak için çesmelerdeki musluklari plastikle degistirdiklerini belirten Osman Civelek, "Ne yaptiysak önlem alamadik. Sadece bu cami degil, çevredeki diger camilerinde birçok malzemesini çalmislar. Bir gün geldigimde camiden ses yükselmedigini fark ettik. Yukari çikip baktigimizda, çatidaki kursunlari kesip çaldiklarini gördük. Biran önce yetkililerden çözüm bulmalarini istiyoruz. Hirsizligin hiç birini hos görmüyoruz. Ama ibadethanelere bari bunun yapilmamasi gerekiyor" dedi.

Kaynak: İHA