Gençler Kizilay Kampinda Tarim Ve Üretimi Yasayarak Ögreniyor

Yaz aylarinda düzenledigi gençlik kamplarini farkli tematik modellerle ele alan Kizilay, Türkiye’nin farkli noktalarindan gelen gençleri ise Osmaniye’deki Tarim ve Üretim Kampi’nda bulusturdu.

Gençler Kizilay Kampinda Tarim Ve Üretimi Yasayarak Ögreniyor
Kizilay’in gençlere yönelik hizmetleri arasinda yer alan yaz kamplari her yil oldugu gibi bu yil da Haziran ile Eylül aylari arasinda yüzlerce basarili gence hizmet vererek farkli deneyimler yasatmaya devam ediyor. Kamplarda günlük hayatlarinin önemli bir bölümünü isgal eden teknolojiden uzakta olan gençler, Kizilay’in büyük bir iyilik örgütü oldugunu görerek, iyi insanlar arasinda olmanin mutluluk verici bir durum oldugunu da yasiyorlar. Gençleri tarimsal faaliyetlerle tanistirmak için ise Osmaniye’de Kizilay Tarim ve Üretim Kampi düzenlendi.

Osmaniye’deki Aslantas Gençlik Kampi’nda düzenlenen tematik kampta, farkli sehirlerde yasayan gençler, dogal çevre bilinci kazanirken, tarim ve üretim hayatini da yakindan tanidi. Gençler kamp boyunca, ekmek yapimini, tarim ve hayvancilik faaliyetlerini, üretim asamalarini yerinde görme ve deneyimleme firsati buldular.

Kizilay’in temel amaçlarindan biri olan dayanikli toplumu olusturmaya da katki saglayan ve ücretsiz olarak gerçeklestirilen kampta gençlere yüzme, paintball, macera parkuru gibi spor etkinliklerinin yani sira Kizilay’da gönüllülük, gonulluol.org egitimi, akran egitimi gibi egitimler de verildi.

Kampta ayrica gençlerin Osmaniye’de yer alan tarihi ve kültürel alanlari tanimasi da saglandi.
Kaynak: İHA