Elazig'da Vahset, Köpegi 7 Yerinden Biçaklayip Öldürdüler

Elazig’da Belçika Kurdu cinsi köpek, iddiaya göre kimligi belirsiz kisi veya kisilerce 7 yerinden biçaklanarak öldürüldü.

Elazig'da Vahset,  Köpegi 7 Yerinden Biçaklayip Öldürdüler
Elazig’in merkez Hicret Protokol yolu mevkiinde iç dekorasyon isi ile ugrasan Ayhan Gülen ve yegeni Onur Ayaz tarafindan is yerlerinin güvenligi saglamak için besledikleri ve ’Mex’ ismini verdikleri Belçika Kurdu cinsi köpek bahçesindeyken iddiaya göre hirsizlik maksadiyla gelen kimligi belirsiz kisi veya kisilerce aksam saatlerinde 7 yerinden biçaklandi. Onur Ayaz sabah saatlerinde bahçesinde yarali halde buldugu köpegini Firat Üniversitesi Hayvan Hastanesi’ne götürdü. Yapilan tedavi sonucu 20 dikis atilan köpek yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamadi. Yetkililere seslenen Ayaz yapilan bu vahsetin sorumlularinin bulunmasini istedi.

Köpegin sahiplerinden Onur Ayaz, “Bahçemiz de Belçika Kurdu ve bir tane de kangal köpegimiz bulunmaktadir. Bu köpekler güvenligi saglamak için buradalar. Geçen sali günü kötü bir durumla sabaha uyandik. Sabaha karsi geldigimiz zaman köpegimizi yerde yarali bir halde bulduk. Aldigi büyük biçak darbeleriyle agir bir sekilde yaralanmisti. Tabi o heyecanlan veterinere kaldirdik. Veterinerde 20 dikis ve yapilan tüm müdahalelere ragmen köpegimiz kurtarilamadi. Yetkililerimizden yardim bekliyoruz. Bahçemizin güvenligini sagliyordu. Köpegimizin hiçbir sorunu yoktu. Tahminlerimize göre buraya gelen kisi her kimse hirsizlik için gelmis. Hirsizligi da yapamadigi için o an köpegin saldirisina ugramis. Köpegin manevi ve maddi degeri yüksekti bizim için hem de emanetti. Bu yüzden o kadar üstüne düsüyoruz ve gerçekten çok üzüldük. En yakin dostumuz hayatini kaybetseydi bu kadar üzülmezdik. Köpegimizle bir arkadas gibiydik. Oynuyorduk, gezerdik ve çok güzel bir köpekti. Yetkililerimizden ricamiz bunu yapan kisilerin bir an önce yakalanmasini istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA