Japon Yetkililer, Gezici Saglik Tarama Araci Için Yozgat'a Geldi

Japonya Ankara Büyükelçiligi Diplomati Akifumi Doma ve beraberindekiler, Yozgat’in Çekerek ilçesine kazandirilan gezici saglik tarama aracinin isleyisi ile ilgili incelemelerde bulundu.

Japon Yetkililer, Gezici Saglik Tarama Araci Için Yozgat'a Geldi
Japon Büyükelçiligi Yerel Projelere Hibe Programi dogrultusunda Çekerek ilçesine kazandirilan gezici saglik tarama aracinin çalismalari hakkinda incelemelerde bulunan Japonya Ankara Büyükelçiligi Diplomati Akifumi Doma ve beraberindeki heyet daha sonra Rafting Parkuru, Çekerek Bilim Merkezi ve Çekerek Millet Bahçesini ziyaret etti. Japon heyete, Çekerek Kaymakami Hayrettin Bugra Güzel, Çekerek Belediye Baskan Yardimcisi Dursun Ecevit, Çekerek Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Dogan eslik etti.

Çekerek Kaymakamligi, Çekerek Belediyesi ve Fuat Oktay Saglik Bilimleri Meslek Yüksek Okulu tarafindan hazirlanan proje ile ilçeye kazandirilan gezici saglik tarama aracinin Çekerek merkez ve köylerinde vatandaslara hizmet verdigini belirten Kaymakam Hayrettin Bugra Güzel, aracin vatandaslara büyük kolaylik sagladigini söyledi.

Gezici saglik tarama aracinin isleyisinin Japonya Büyükelçiligi yetkililerince begenildigini de aktaran Kaymakam Güzel, ilçede olusturulan turizm alanlarinda Japon turistleri de görmek istediklerini ifade etti.

Çekerek Belediye Baskani Eyyüp Çakir ise, “Projesini tamamlamis oldugumuz Japonya Büyükelçiliginden hibe olarak aldigimiz gezici saglik tarama aracimizi yerinde görmek ve bir dizi ziyaretler için Japonya Büyükelçiligi Ekonomi Bölümü Diplomati Akifumi Doma ve ekibi, Ilçemize ziyaret gerçeklestirdi. Aracimizin ve verilen saglik hizmetlerimizin yerinde incelemeleri sonrasinda Japonya Büyükelçiligi diplomati ve ekibi, Ilçe Kaymakamimiz Hayrettin Bugra Güzel ve Belediye Meclis Üyemiz Mehmet Dogan esliginde Rafting Parkuru ve Millet Bahçesini gezerek ziyaretlerini tamamladi. Uzun bir tarihi geçmise sahip ve manevi hatiralarla dolu Türk-Japon dostlugunun geregi olarak projemizi destekleyen Japonya Büyükelçiligine ve tüm yetkililerine tesekkür ediyorum.” seklinde konustu.

Kaynak: İHA