Yüksek Nemden Bunalan Antalyalilara Kötü Haber

Meteoroloji 4. Bölge Müdür Yardimcisi Hasan Acar, Antalya’nin iç kesimlerde cumartesi günü ögle saatlerine kadar gök gürültülü saganak geçislerinin olacagini bildirdi. Acar, bu yagislarin kent merkezine de zayif yagis seklinde düsmesini beklediklerini ve yüksek nemin devam edecegini kaydetti.

Yüksek Nemden Bunalan Antalyalilara Kötü Haber
Turizm kenti Antalya’da sicak ve nemli hava etkisini devam ettiriyor. Yaklasik 1 aydir nemli havanin etkisi altinda bulunan Antalya’da nem nedeniyle görüs mesafesi düstü, Toros Daglari dahi görünmez oldu. Yüksek nemle birlikte kentin iç kesimlerinde cumartesi günü ögle saatlerine kadar yerel olmak üzere gök gürültülü saganak yagis geçisi bekleniyor. Bu yagisin kent merkezine de hafif sekilde düsmesi bekleniyor.

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Yardimcisi Hasan Acar, Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan tahminler dogrultusunda bugün aksam saatlerinden itibaren gelecek yagisin özellikle iç kesimlerde etkili olacagini söyledi.



"Yerel siddetli yagis"

Cumartesi ögle saatlerine kadar bu yagisin etkili olmasini beklediklerini dile getiren Acar, “ Aralikli olarak yerel gök gürültülü saganak yagis bekleniyor. Genel olarak sicakliklar 31-32 derecelerde olacak. Bu sicakliklar mevsim normallerinin 4 ile 6 derece altinda seyretmektedir. Minimumlar ise 27 onlarda mevsim normallerinde görülmektedir. Yagis aninda nem oranlarimiz yüzde 90’lari bulurken, minimumlarla ise Antalya özelinde yüzde 60,55’lere kadar düsecek” dedi.



"Nem devam edecek

Iç kesimlerde yagisin Isparta, Burdur, Mugla, Antalya’nin Ibradi, Akseki, Korkuteli, Elmali ilçelerinde etkili olabilecegini ifade eden Acar, “Kiyi seridi hariç tüm bölge etkisi altinda. Yaptigimiz tahminler dogrultusunda nem yüksek olarak devam edecek. 3 gün boyunca bölgemizde özellikle iç kesimlerde yerel olarak gök gürültülü saganak geçisleri bekliyoruz” diye konustu.

Rüzgarlarin kuzey önden esmeye devam edecegini bildiren Acar, fakat bunun yarin güneyli önlere dönecegini bildirdi.
Kaynak: İHA