Yeni Gelinin Batil Inanci 500 Yillik Mese Agacini Yakti

Malatya’nin Arapgir ilçesinde ‘dilek tutmak’ amaciyla yaktigi mumu 500 yillik mese agacina birakan yeni gelin asirlik agaci yakti. Mahalle sakinlerinin dört dal adini verdikleri bir bölümü yanarak tahrip olan agaç için koruma talep ediliyor.

Yeni Gelinin Batil Inanci 500 Yillik Mese Agacini Yakti
Arapgir ilçesine bagli Ulaçli Mahallesi’nde bulunan bölge sakinlerinin ‘dört dal’ adini verdikleri yaklasik 500 yillik mese agacinin bir bölümü çikan yangin nedeniyle tahrip oldu. Ulaçli Mahallesi’ne gelin gelen yeni evli bir kadin tarafindan ‘dilek tutmak’ amaciyla birakilan mumun yangina neden oldugu ileri sürülürken, yangin sonucu tahrip olan asirlik agacin koruma altina alinmasi isteniyor.

“ Ziyaret diye agaca mum yakip birakmis”

Mahallerine gelin gelen yeni evli bir kadinin asirlik mese agacini ziyaret sanip yaktigi mumu agaca birakmasi sonucu çikan yanginda agacin bir bölümünün tahrip oldugunu aktaran Ulaçli Mahalle Muhtari Vahap Tavlak, “Bölgemizde dört dal adini verdigimiz yaklasik 450 -500 yillik bir agacimiz var. Agacin bir dali geçen yil çikan bir yangindan dolayi bir parçasi tahrip oldu. Agacin yok olmasini istemiyoruz. Yetkililerin agaci koruma altina almasini istiyoruz” dedi.

“Bu tarihin yasatilmasini istiyoruz”

Mahalle Muhtari Vahap Tavlak’in asirlik agaç ile ilgili anlattiklarini teyit eden mahalle sakinlerinden Hüseyin Koç ise tarihi mese agacinin bir gövdesinin çikan yangin nedeniyle yanarak devrildigini ifade ederek, agacin koruma altina alinmasini istediklerini söyledi.

Kaynak: İHA