Sivas'ta Okullar 2022-2023 Egitim Ögretim Yilina Hazirlaniyor

Sivas’ta 2022-2023 egitim ögretim yili hazirliklari tüm hiziyla devam ediyor. Il genelinde 785 milyon TL’lik egitim yatirimi devam ederken, bu yil 10 yeni okul binasi egitim ögretime açilacak. Kentte, 90 okulda devam eden onarim çalismalari da yeni egitim-ögretim yili öncesinde tamamlanacak.

Sivas'ta Okullar 2022-2023 Egitim Ögretim Yilina Hazirlaniyor
Sivas’ta 2022-2023 egitim ögretim yili hazirliklari tüm hiziyla devam ediyor. Il genelinde akademik basariyi artirmaya yönelik önemli proje ve çalismalar yürütülürken, hizmete açilacak yeni egitim binalari onarim çalismalariyla da okullarin fiziki kosullari iyilestiriliyor. Sivas’in egitim altyapisi ve fiziki imkanlar açisindan çok iyi bir noktada olduguna dikkat çeken Millî Egitim Müdürü Ergüven Aslan, gerek ihtiyaç duyulan yeni okul binalarina yönelik planlama ve çalismalarin, gerekse büyük küçük onarim çalismalarinin hizli bir sekilde yürütüldügünü ifade etti.

Bu çerçevede il genelinde 785 milyon TL’nin üzerinde bir yatirim bedeli ile 406 derslik, 3 Spor salonu ve 200’ser kisilik 2 ögrenci pansiyonu insa edilecegini belirten Aslan, bu yatirimlar içerisinde temel egitimde 10 bin okul projesi çerçevesinde 1’i Susehri’nde olmak üzere 68 derslikli 10 anaokulunun da Sivas’a kazandirilacagini söyledi.

Aslan, bu yil 10 yeni okulun egitim ögretime açilacagini, onarim çalismalari devam eden 90 okulun ise yeni egitim ögretim yili baslamadan hazir hale getirilecegini belirtti.

“Kaynak kitaplar da ögrencilerimizin masasinda hazir olacak”

Mimar Sinan Ilkokulunu ziyaret ederek onarim çalismalarini yerinde inceleyen Milli Egitim Müdürü Ergüven Aslan, daha sonra Muhsin Yazicioglu Ilkokulunu ziyaret etti. Aslan, okullara dagitimi yapilan ders kitaplari ve yeni egitim ögretim yili baslamadan tüm okullara ulastirilacak olan kaynak kitaplar hakkinda da degerlendirmelerde bulundu. Okullarin tüm ihtiyaçlarinin egitim ögretim yili baslamadan tamamlanmasi için bir çalisma yürütüldügünü belirten Aslan, fiziki anlamdaki hazirliklarin yani sira okullarin ihtiyaci olan donatim çalismalarinin hizla tamamlanacagini, temizlik malzemesi ve kirtasiye gibi ihtiyaçlarin da karsilanacagini ifade etti.

Bu yil ders kitaplari ile birlikte yardimci kaynaklarinda ögrencilerin masasinda hazir olacagini belirten Aslan, “Gelecegimizin teminati olan çocuklarimiza en iyi egitim imkânlarini sunabilmek için gayret gösteriyoruz.” Ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA