Kedilerin Çuvalli Ölüm Yolculugu Duyarli Vatandasin Dikkati Sayesinde Kurtarildi

Diyarbakir’da bir sahis elindeki çuval ile otobüse bindi. Kediler, çigliklari duyan duyarli bir vatandasin girisimleriyle kurtarildi.

Kedilerin Çuvalli Ölüm Yolculugu Duyarli Vatandasin Dikkati Sayesinde Kurtarildi
Diyarbakir’da önceki gün aksam saatlerinde evinin önündeki kedilerden rahatsiz olan bir kadin, önce kedileri çuvala koydu ardindan belediye otobüsüne binerek uzak noktaya gitmeye basladi.

Otobüsün içerisinde kedilerin çiglik sesini duyan bir hayvansever durumu fark edince önce sahisla konustu, ölüm yolcugu oldugunu ögrenince elindeki torbayi çekip aldi. Kisa süre sonra tepki alan sahis otobüsten inerek uzaklasti, duyarli vatandas ise kedileri besledikten sonra dogal ortamina birakarakti. O anlari cep telefonu kameralarina kaydeden Silan Koyuncu, sosyal medyada paylasinca duyarsiz vatandasa tepki gösterildi.

“O kadinin adresine yakin hayvanlar koruma altina alinmali”

Sokak hayvanlarini besleme ve tedavilerine yardimci olan hayvansever Silan Koyuncu, kedileri torbada görünce sok oldugunu söyledi.

Koyuncu, “Dün aksam otobüse bindim. Kediler o çuvaldan çikmak için resmen yalvariyorlardi, çuvalin içerisine konulmus kediler gördüm. Kadinin yanina gittim, neden bir koli içerisine degil de bir çuvala koydugunu sordum. Oda bana ’bunlari çöle atacagini ve ölüme terk edecegini, evinin çevresinde istemedigini’ söyledi.

Ilk basta çuvali vermemek için direndi, itisme oldu sonradan almayi basardim. Hemen ardindan telefonu çikartarak eskalini belli etmek için videoyu çekmeye basladim. Sonradan çuvalin agzini açmaya çalistim, kedileri bir site içerisine biraktim, havasizliktan öleceklerdi. Anne ve yavrulari içerisindeydi. Kadinda elimden kaçip gitti. Soktaydim kedileri kurtarma derdindeydim. Gerekli yerlere sikayetlerimi yapacagim amacim o kadinin adresini ögrenip oradaki hayvanlari koruma altina almak.
Kaynak: İHA