HDP Diyarbakir Il Baskanligi Önündeki Evlat Nöbeti 4'Üncü Yilina Girecek Açiklamasi Aileler, Destek Çagrisinda Bulundu

Daga kaçirilan çocuklari için HDP Diyarbakir Il Baskanligi binasi önünde oturma eylemi yapan aileler, 4’üncü yilina girecek evlat nöbetleri için Türkiye’ye destek çagrisinda bulundu.

HDP Diyarbakir Il Baskanligi Önündeki Evlat Nöbeti 4'Üncü Yilina Girecek Açiklamasi Aileler, Destek Çagrisinda Bulundu
Anne Hacire Akar’in HDP araciligiyla daga kaçirildigini iddia ettigi oglu Mehmet Akar için 22 Agustos 2019’da partinin il baskanligi binasi önünde baslattigi oturma eyleminin sonuç vermesi, evladina kavusmak isteyen diger annelere örnek oldu. Akar’in 24 Agustos 2019’da evladina kavusmasinin ardindan Fevziye Çetinkaya, Remziye Akkoyun ve Aysegül Biçer, 3 Eylül 2019’da HDP il binasi önünde oturma eylemi baslatti.

Bugün 1088’nci güne giren aileler, yil dönümüne destek çagrisinda bulunmak için basin açiklamasi düzenledi.

Aileler adina konusan annelerden Ayten Elhaman, anne ve babalar olarak HDP’nin önünde evlat nöbetini kararlilikla sürdürdüklerini dile getirdi.

HDP’den ve PKK’dan çocuklarini alacaklarini vurgulayan Elhaman, "Evlatlarimizi onlara birakmayacagiz. 3 Eylül’de 4’üncü yilimiza girecegiz. Bütün Türkiye’yi buraya davet ediyoruz. Sesimizi duysunlar, dünya sesimizi duysun. Annelerin çigligini duysunlar. Çocuklarimiz kandirilarak daga götürüldü. 9-10 yasindaki erkek ve kiz çocuklarinin dagda ne isi var? Ellerinden kalemlerini alip dagda kurda kusa yem ediyorlar. Evlatlarimizi versinler, biz evlatlarimizi almadan buradan gitmeyecegiz" diye konustu.

Baba Süleyman Aydin da evlatlari için gösterdikleri kararliliktan asla taviz vermeyeceklerini ifade etti.

Aydin, “Anne ve babalar olarak insan haklarina savunanlara sesleniyoruz. Herkese insan haklari var bizim çocuklara insan gaklari yok mudur? Kimseden mal, mülk istemiyoruz. Evlatlarimizi istiyoruz” dedi.

Basin açiklamasinin ardindan aileler, PKK ve HDP aleyhine sloganlar atti.
Kaynak: İHA