Bakan Nebati'den, CHP Lideri Kiliçdaroglu'nun 'Borçlarinizi Ödemeyin' Sözlerine Tepki

Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun “Borçlarinizi ödemeyin” sözlerine tepki göstererek “Fütursuz saldirilara ve nice diger çarpitmalariniza bugün bir yenisini daha eklemissiniz” dedi.

Bakan Nebati Twitter hesabindan yaptigi paylasimda, “Anlasilan siyasi beklentileriniz ugruna hesapsizca konusmakta ve adeta bir piyasa manipülatörü gibi davranmakta israrcisiniz. Öte yandan bilmelisiniz ki kulislerden medet umarak rol kapmaya dönük her yeni manevraniz, tüm milletimizde bir kez daha dejavu duygusuna sebep oluyor. Alti bos vaatlerinizle yaptiginiz ‘araba almayin’ çagriniza; makroekonomik dengelerimizi saglamlastiran Kur Korumali Mevduat’a yaptiginiz fütursuz saldirilara ve nice diger çarpitmalariniza bugün bir yenisini daha eklemissiniz. Simdi de ‘borçlarinizi ödemeyin’ diyorsunuz” ifadelerini kullandi.

Nebati’nin paylasiminin devami söyle:

“Bu açiklamalarinizi ne hikmetse daha bir gün evvel dar gelirli vatandaslarimiz için yakinda 2 farkli destek paketi açiklayacagimizi, bu çalismalarimizda son asamaya geldigimizi TV ekranlarinda belirtmemizden hemen sonra aceleyle yapiyorsunuz. Milletimiz, muhalefet lideri olarak sizden orijinal, gerçekçi ve uygulanabilir kendi projelerinizi ortaya koymanizi beklerken sizin spekülatif açiklamalardan ve rol kapmaya dönük basit manevralardan öteye geçmeniz, sorumluluklarinizin bilincine varmaniz gerekmez mi? Bizler; gencimizin, çiftçimizin, memurumuzun, esnafimizin ve tüm kesimlerimizin nasil her zaman yanindaysak, icraatlarimizla dar gelirli vatandaslarimizin da hep yaninda olmaya devam ediyor, yaklasik 30 milyar lira tutarindaki icralik borçlarini yakinda tasfiye ediyoruz. Sayin Kiliçdaroglu; biz lafla degil icraatlarimizla konusuyoruz. Unutmayin ki ayinesi istir kisinin, lafa bakilmaz”
Kaynak: İHA