Aydin'da Servisçiler De Veliler De UKOME Kararlarini Bekliyor

Aydin Soförler ve Otomobilciler Odasi Baskani Semih Özmeriç, 2022-2023 egitim ögretim dönemi için okullarda kayit döneminin basladigini ancak ulasim Aydin UKOME (Ulasim Koordinasyon Merkezi) tarafindan yeni dönem fiyatlari henüz açiklanmadigi için ögrenci velilerinin de Servis Araçlari Isletmeleri’nin de sözlesme yapamadigini belirtti. Bir an önce UKOME tarafindan yeni dönem fiyatlarinin açiklanmasini beklediklerini söyleyen Özmeriç, “Herkesin planlamasini yapabilmesi için toplantinin ivedilikle yapilip fiyatlarin açiklanmasini bekliyoruz” dedi.

Aydin'da Servisçiler De Veliler De UKOME Kararlarini Bekliyor
Aydin Soförler Odasi olarak 2022-2023 egitim ögretim yilina iliskin planlama ve egitim çalismalarini sürdürdüklerini belirten Baskan Semih Özmeriç, “Okul servisi yapan soför esnafimiz Okul Servis Araçlari Hizmet Yönetmeligi çerçevesinde hazirliklarini tamamladi. Soförler Odasi olarak biz ilgili kurumlarla rutin egitim hizmetlerini sürdürüyoruz. Okullarda kayitlar basladi.

Ancak UKOME tarafindan yeni dönemin fiyatlari henüz belirlenmedigi için servis isletmecileri ile veliler arasinda sözlesme yapilamiyor. Hem ögrenci velileri hem de servis isletmecilerinin planlamasini yapabilmesi için bir an önce fiyatlarin açiklanmasini bekliyoruz” dedi.

“Çevre illere esdeger bir fiyat bekliyoruz”

Pandemiden bu yana soför esnafinin ciddi sikintilar yasadigini buna ragmen büyük bir fedakarlik içerisinde hiç aksatmadan görevlerini kamu hizmeti bilinci ile sürdürdüklerini belirten Aydin Soförler Odasi Baskani Semih Özmeriç, “Geçen yil 0-10 Km arasi güzergahta ögrenci servis hizmeti 350 TL karsiliginda verildi.

Bu yil çevre illerimizde bu mesafe arasindaki tasima ücreti 550-600 TL civarinda belirlendi. Soför esnafinin yükü her geçen gün agirlasiyor. Aydin’daki fiyatlarin da komsu illerde uygulanan fiyatla ayni paralelde olmasini bekliyoruz. Su andaki belirsizlik nedeniyle il genelindeki yaklasik 3 bin okul servis araci isletmecisi velilere cevap veremiyor. Velilerimiz de soför esnafi da planlama yapamiyor. Son günlere kalinirsa okullar açildiginda hem egitim hem de trafik açisindan ciddi sikinti yasanir” diyerek UKOME’nin yeni dönem kararlarini bir an önce açiklamasini istedi.
Kaynak: İHA