Bakan Soylu Açiklamasi 'Filistin'in Özgür Ve Güçlü Gelecegine Yapacagimiz Her Katki Onur Kaynagi Olacaktir'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, “Filistin’in özgür ve güçlü gelecegine yapacagimiz her katki bizler için süphesiz onur kaynagi olacaktir” dedi.

Bakan Soylu Açiklamasi 'Filistin'in Özgür Ve Güçlü Gelecegine Yapacagimiz Her Katki Onur Kaynagi Olacaktir'


Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Filistin Içisleri Bakani Ziad Hab Al-Rih ile bir araya geldi. Ikili Seref Defteri’nin imzalanmasi ve hatira fotografinin çekilmesinin ardindan açiklamalarda bulundu. Güvenlik ve sivil savunma gibi alanlarda anlasmalar yaptiklarini belirten Soylu, “Sahip oldugumuz kardeslik bagi diplomasinin tarif edemeyecegi samimiyeti ve kendine has yapisini net bir sekilde özetlemektedir. Heyetlerarasi görüsmelerde detaylarini konusacagimiz iliskilerimizin kardesçe geçmesinden duydugumuz memnuniyeti ifade etmek istiyoruz. Birçok iliskimiz var ve bunlarin her geçen gün güçlendigini görüyoruz. Güvenlik ve sivil savunma gibi alanlarda anlasmalarimizi yaptik. Insallah bu alanlardaki iliskilerimizi de ayni sekilde gelistirecegiz. Mayis ayinda bakan yardimcimizin ziyareti vesilesiyle acil çagri merkezleri ve pasaport basimi alanlarinda tecrübe paylasimina yönelik sundugumuz öneriyi çok kiymetli buluyoruz. Görev alanimiza hangi konu giriyorsa bizim sorumlulugumuz size hizmet etmektir. Yürekten inandigimiz Filistin’in özgür ve güçlü gelecegine yapacagimiz her katki bizler için süphesiz onur kaynagi olacaktir” seklinde konustu.



“Türkiye bizim için bir fenerdir”

Iki ülke arasindaki iliskilerde samimi bir hava oldugunu söyleyen Bakan Al-Rih, “Türk ve Filistin halki tarihten kaynaklanan köklü ve güçlü iliskilere sahip. Cumhurbaskanlarimiz anlasmalar yapti. Zor dönemlerden geçiyoruz. Bunlarin yürürlüge girmesini desteklemeliyiz. Devlet baskanlarimizin talimatlari dogrultusunda gerekenlerin yapilmasini saglayacagiz. Türkiye bizim için bir fenerdir. Örnek bir ülkedir. Dostluklarimiz devam etmektedir Misafirperverliginiz için çok tesekkür ederim” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA