Tokat Gastronomi Festivali Için Gün Sayiyor

Tokat Belediye Baskani Eyüp Eroglu, Tokat’ta düzenledikleri Esnaf Senliginin ardindan 27-30 Agustos tarihleri arasinda gerçeklestirecekleri Tokat Gastronomi Festivali hakkinda açiklamalarda bulundu.

Belediye Baskani Eyüp Eroglu, Esnaf Senligi çerçevesinde gerçeklestirilen etkinliklerle Tokatlilari bulusturduklarini, etkinliklere Tokatlilarin gösterdigi ilgiden duyduklari memnuniyeti dile getirirken Tokat Gastronomi Festivali ile birlikte etkinliklerin devam edecegini duyurdu. Baskan Eroglu “Tokat Sehir Parkimizin Ak Parti Baskanvekilimiz Sayin Kurtulmus’un katildigi açilisinin ardindan Esnaf Senligimizi baslattik. Etkinliklerimize ara vermeden devam ediyor, hazirliklarini tamamladigimiz Tokat Mutfagini dünyaya açacak Tokat Gastronomi Festivali için gün sayiyoruz” dedi.

Tokat’in ikliminde yetisen ürünlerle birlikte tarih boyunca birçok uygarliga ev sahipligi yaptigi için zengin bir mutfak kültürüne sahip olduguna dikkat çeken Baskan Eroglu “ Tokat’in yemekleri sadece içerigi ve hazirlanisi ile degil, sunumu ile de farkli bir kültür. Yemek kültürümüzü birbirinden güzel lezzetleri misafirlerimize sunacagiz. Tokat’imiz ülkemizin en çok tarihi esere sahip sehirlerinden biri. Tarihi zenginliklerimizin yaninda sehrimize gelecek misafirlerimiz için Tokat’in lezzetleri de çok önemli marka degerlerimiz. Bu festival bu zenginliklerimizi ülkemize ve bütün dünyaya tanitmak için güzel bir adim olacak” dedi.



Sehirde alti farkli noktada etkinlikler düzenlenecek

Tokat Gastronomi Festivalinin dört gün boyunca sehrin alti noktasinda kurulacak platformlarda farkli etkinliklerle devam edecegini söyleyen Baskan Eroglu “Tokat Belediyemizin ev sahipliginde ve Ak Parti Grup Baskanvekilimiz Tokat Milletvekilimiz Sayin Özlem Zengin’in çok degerli katkilariyla hazirlandigimiz festivalimizde Yesilirmak kenarinda Kanal Tokat alaninda 8 mutfakta yemegin üstatlari çok degerli sunumlar yapacak. Tokat’imizin essiz lezzetleri Tokat Kebabi, Tokat Tava, Keskek, Bat, Etli Dolma, Hamur Tatlilari, Tokat Çöregi, Katmeri gibi lezzetlerin hazirlanmasi ile ilgili yarismalar gerçeklestirecegiz” dedi.



Tokat, festivalde Emine Erdogan ve dört bakani misafir edecek

Tokat Gastronomi Festivali’nin ata tohumu ve tüketimde sifir atik projesine de dikkat çeken bir etkinlik olacagini dile getiren Belediye Baskani Eyüp Eroglu “ Festivalimizde Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in degerli esleri Emine Erdogan Hanimefendi’yi agirlayacak olmanin da mutlulugunu yasiyoruz. Tarladan sofraya kadar Tokat’in ürünlerinin hazirlanisi ile ilgili sunumlar gerçeklestirirken himayelerinde gerçeklesen sifir atik projesinin çerçevesinde tüketimde sifir atigin önemine dikkat çeken bir etkinlik düzenleyecegiz” dedi.

Belediye Baskani Eyüp Eroglu festivale Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Tarim ve Orman Bakani Prof. Dr. Vahit Kirisçi, Milli Egitim Bakani Mahmut Özer ve Hazine ve Maliye Bakani Dr. Nureddin Nebati’nin katilim saglayacaklarini bildirmelerinden duydugu memnuniyeti dile getirdi. Baskan Eroglu “Yüze yakin sayida ulusal basin mensubu, ülke çapinda ünlü gurmeler, sosyal medya fenomenleri dört gün boyunca devam edecek festivalimizi takip ederek dünyayla paylasacaklar. Katki saglayacak bütün misafirlerimize, Tokatli kardeslerimize ve festivalin hazirlanmasinda emegi geçen herkese Tokat’imiz ve aziz Tokatli hemserilerimiz adina tesekkür ediyorum. Tokatli hemserilerimizi, ilçelerimizdeki hemserilerimizi ve ülkemizin dört bir yanindan degerli vatandaslarimizi festivalimize davet ediyorum” diyerek açiklamalarini noktaladi.
Kaynak: İHA