Büro Memur-Sen'den 'Sözlesmeli Personelin Kadroya Geçirilmesi' Ile Ilgili Düzenlemenin Bitirilmesi Talebi

Büro Memur-Sen Genel Baskani Yusuf Yazgan, 6. Dönem Toplu Sözlesme metniyle teminat altina alinan “sözlesmeli personelin kadroya geçirilmesi” ile ilgili düzenlemenin bir an önce yasalasmasini talep etti.

Büro Memur-Sen, 6. Dönem Toplu Sözlesmesi’nde yer alan “sözlesmeli personelin kadroya geçirilmesi” ile ilgili düzenlemenin bir an evvel hayata geçirilmesini istedi. 6. Dönem Toplu Sözlesmesi’nde, kamuda çalisan sözlesmeli personelin kadro meselesiyle ilgili çalisma yapilacagi ve bu çalismanin 2022 yili içinde tamamlanacaginin yer aldigini hatirlatan Büro Memur- Sen Genel Baskani Yusuf Yazgan, üzerinde çalisilan düzenlemenin bir an önce tamamlanarak TBMM gündemine gelmesi gerektigini belirtti.

Meclisin ekim ayinda yeni yasama dönemine baslayacagini hatirlatarak, “TBMM açildiginda parlamentonun öncelikli konusu sözlesmelilere kadro düzenlemesi olmalidir” dedi.



“Biz sözlesme masasinda iyilestirmeye degil, kadroya imza attik”

Yazgan, konuyla ilgili AK Parti Genel Baskan Vekili Numan Kurtulmus’un, ‘sözlesmelilere kadro planlanmiyor ancak haklarinda iyilestirmeler yapilacak’ açiklamasinin kabul edilemez oldugunu ifade etti.

Genel baskan Yazgan, “Biz sözlesme masasinda iyilestirmeye degil, kadroya imza attik” dedi.



“Sözlesmelilere Kadro konusunda da durusumuz nettir”

Sözlesmelilerle ilgili yalnizca iyilestirmeye yönelik bir düzenlemeyi kabul etmelerinin mümkün olmadigini belirten Yazgan, 6. Dönem Toplu Sözlesme ile karara baglanan kadro meselesinin biran önce hayata geçirilmesi gerektiginin altini çizdi. Genel Baskan Yazgan, “3600 konusunda oldugu gibi sözlesmelilere kadro konusunda da durusumuz nettir. Amasiz ve fakatsiz tüm sözlesmeliler kadroya alinana kadar mücadelemize devam edecegiz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA