Uluslararasi Türk Dünyasi Sempozyumu Bilgilendirme Toplantisi Yapildi

Erzincan’da 9-12 Ekim 2022 tarihlerinde düzenlenecek olan, “Uluslararasi Türk Dünyasi Sempozyumu” adli program ile ilgili olarak sempozyum yürütücüsü Fen-Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Abdulkadir Gül tarafindan sempozyum hazirlik süreci ve bilgilendirme toplantisi yapildi.

Uluslararasi Türk Dünyasi Sempozyumu Bilgilendirme Toplantisi Yapildi
Rektörlük Toplanti Salonu’nda gerçeklesen toplantiya Vali Mehmet Makas, Erzincan Belediye Baskani Bekir Aksun, Rektör Prof. Dr. Akin Levent ve Vali Yardimcisi Hüseyin Remzi Konak katildi.

Gerçeklesen toplantida sempozyum programi hakkinda bilgiler veren Prof. Dr. Abdulkadir Gül, Uluslararasi Türk Dünyasi Sempozyumu’nun Türk Dünyasi’nin dil, edebiyat, tarih, sanat, enerji, diaspora, ticaret, cografya, sosyoloji, halbilimi, antropoloji, turizm, maarif, uluslararasi iliskiler, ekonomi, belediyecilik, ilahiyat, kamu idaresi, hukuk, ulastirma ve haberlesme gibi birçok alanda bilimsel arastirmalara ortak bir paylasim zemini saglamak için düzenlenecegini belirtti.

Yapilacak bu faaliyette Türk Dünyasinin dünü, bugünü ve gelecegine yönelik önermelerin ortaya konulmasinin hedeflendigine dikkat çeken Gül, “Sempozyumun basliginda da görüldügü üzere faaliyetlerin her asamasinda evvela sorunlarin tespiti ve akabinde ise çözüm önerileri üzerine odaklanilacaktir. Diger bir ifadeyle müsterek konularda daha etkin ve çözüm odakli fikirlere ulasilmasi asil amaçtir” dedi.

Sempozyumun uluslarasi boyutta önemine deginen Gül, sempozyumla Türk Devletleri Teskilatinin 2040 vizyonu esas alindigini, ortak bir akilla uygulanabilir önerilerin ve projelerin neler olabilecegine dair çalismalar yapildigini belirtti.

Ayrica Gül, sempozyumla Türk Dünyasindaki is birligi çok boyutlu bir sekilde güçlenip ve derinleseceginin öngörüldügünü sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA