Türkiye'nin Farkli Illerinden Gelen Ögretmenler Daha Verimli Egitim Için Bulustu

Denizli’de Pamukkale Ünüversitesi (PAÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisligi Bölümü ögretim üyesi Doç. Dr. Baris Semiz’in yürütücülügünde gerçeklestirilen Çürüksu (Denizli) Havzasinda Yer Bilimleri Egitimi’nin besincisi, PAÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen açilis töreni ile basladi.

Türkiye'nin Farkli Illerinden Gelen Ögretmenler Daha Verimli Egitim Için Bulustu
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) tarafindan bu yil besincisi gerçeklestirilen ‘Çürüksu (Denizli) Havzasinda Yer Bilimleri Egitimi-5’ açilis törenine; Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Kadir Kavaklioglu, Jeoloji Bölüm Baskani Prof. Dr. Halil Kumsar, Denizli Il Kültür ve Turizm Müdür Yardimcisi Hayrullah Akgün, Denizli Il Milli Egitim Ar-Ge Sube Müdürü Yasin Temel, egitmen ögretim üyeleri ve egitim programinda yer alan farkli branslardan ögretmenler katildi.



“Amacimiz, Yer Bilimlerine olan ilgiyi arttirmak”

Törenin açilis konusmasini yapan proje yürütücüsü Doç. Dr. Baris Semiz bir hafta boyunca devam edecek olan egitimin; eglenceli, kaliteli ve bilim dolu olmasini diledi. Egitim alacak ögretmenlerin bu egitim sonucunda elde edecegi geri bildirimler ile kendi okullarinda ögrencilerine verimli bir sekilde aktaracaklarini dile getirerek tesekkür etti. Doç. Dr. Semiz, konusmasinin devaminda verilecek egitimler ve yapilacak teknik geziler hakkinda genel bilgiler verdi. Egitim programinin amacini; okullarda çalisan ögretmenlerin (sinif, sosyal bilgiler, fen bilgisi ve cografya) yer bilimine olan bakis açisini degistirmek, yer bilimlerine olan ilgiyi arttirmak ve bu yolla katilimcilarin yer bilimleri egitiminde kazanacaklari deneyimleri kendi ögrencileri ve çevrelerinde ulasacaklari tüm insanlara yaymalarini saglamayi amaçlamaktadir seklinde özetledi.

“Yer Bilimleri, insan hayatinin sürdürülebilmesi için önemli”

Jeoloji Bölüm Baskani Prof. Dr. Halil Kumsar, konusmasinda Jeolojinin yer altindan çikan dogal kaynaklarin kullanilmasinda, kullanirken doganin hareketleriyle meydana gelen afetler ile mücadelede, içtigimiz sularda ve kullandigimiz cep telefonlarina kadar hayatimizin her alaninda etkisinin oldugunu belirtti.

Böylece; yer bilimlerinin insan hayatinin sürdürülebilmesi için önemli oldugunu ve gerçeklestirilecek egitimde ise bu önemi yasayarak göreceklerini dile getirdi.

“Hepimizin ortak noktasi çocuklarimiz ve degerli ögretmenlerimiz’’

Denizli Il Milli Egitim Ar-Ge Sube Müdürü Yasin Temel, sözlerine Pamukkale Üniversitesi’nin yaptigi birçok önemli projelerinin herkesin ortak noktasi olan çocuklar ve ögretmenler oldugu vurgusunu yapti. Çürüksu (Denizli) Havzasinda Yer Bilimleri Egitimi’nin, nitelikli egitime katma deger katacagini belirterek proje yürütücüsü ögretim üyesi Doç. Dr. Baris Semiz’e basarilarin devamini diledi.

Bu yilki egitime Türkiye’nin farkli il ve branslarindan 336 ögretmen basvuru yapti. Yapilan degerlendirmenin sonucunda 28 farkli ilden çogunlugu cografya ve fen bilimleri branslari olmak üzere toplam 40 ögretmen egitime kabul edildi. Dokuz gün sürecek egitim programi çerçevesinde; Denizli Traverten Jeoparki, jeotermal sistemler, magaralar, mermer ocaklari, Kula Jeoparki, Denizli çevresinde bulunan antik kentler, Akça Jeotermal Enerji Santrali, Güney Selalesi, Cindere Baraji, Ulubey Kanyonlari, Kisladag Altin Madeni ve Kula volkanik alanlarda uygulamali egitimler gerçeklestirilecek.
Kaynak: İHA