19. Uluslararasi Bodrum Bale Festivali Sona Erdi

Mugla’nin Bodrum ilçesinde düzenlenen 19. Uluslararasi Bodrum Bale Festivali, Istanbul Devlet Opera ve Balesi’nin "Güldestan" eserinin gösterimi ile sona erdi.

19. Uluslararasi Bodrum Bale Festivali Sona Erdi
Kültür ve Turizm Bakanligi Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlügü tarafindan, Bodrum Belediyesi’nin katkilariyla Bodrum Kalesi Kuzey Hendegi’nde düzenlenen 19. Uluslararasi Bodrum Bale Festivali, 6 Agustos günü Ispanyol Aida Gomez Dans Toplulugu’nun Flamenko gösterisi “Carmen” ile basladi.

Devlet Opera ve Balesinin önemli klasiklerinden "Romeo ve Jüliet", Izmir Devlet Opera ve Balesi’nin "Gece" ve "Bach Alla Turca", İçel Devlet Opera ve Balesi’nin “Hamlet” temsilleri ile devam eden 19. Uluslararasi Bodrum Bale Festivali, kapanisi Istanbul Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Toplulugu’nun "Güldestan" adli eseri ile yapti.

Koreograf ve egitmen Beyhan Murphy’nin 2004’te Mercan Dede ile hazirladigi, o günden bugüne İçel, Antalya, Samsun, Izmir ve Istanbul olmak üzere 5 Devlet Opera ve Balesince yerlesik sahnelerinde ve Hollanda, Çin, Almanya, Kuzey Makedonya, KKTC, Bosna-Hersek, Cezayir, Fransa ve Arnavutluk’ta sahnelenen "Güldestan", Bodrum’da da büyük begeni topladi.

Libretto ve koreografisi Beyhan Murphy, müzikleri Mercan Dede’ye ait Güldestan’i çok sayida sanatsever izledi.
Kaynak: İHA