Yatay Geçis Imkâni Için Son Tarih 15 Agustos

2022 YKS tercih dönemi 5 Agustos tarihinde son buluyor. Üniversitelerin yatay geçis imkânlari ise 15 Agustos’a kadar devam ediyor. Konuyla ilgili açiklamada bulunan Ögrenci Dekani Serhat Butur, “Ögrenciler yanlis yaptiklari ve istemedikleri tercihleri yatay geçis sayesinde telafi edebiliyor” diye konustu.

Yatay Geçis Imkâni Için Son Tarih 15 Agustos
Ögrencilerin, kayit oldugu yildaki merkezi yerlestirme puanlari ile geçmek istedikleri yüksekögretim programlarinin merkezi yerlestirme puanini saglamalari sartiyla ön lisans veya lisans programlarina geçisi, yatay geçis olarak adlandiriliyor. Yatay geçisler YÖK’ün "Yüksekögretim Kurumlarinda Ön lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasinda Geçis, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arasi Kredi Transferi Yapilmasi Esaslarina Iliskin Yönetmelik" hükümlerine göre yapiliyor.

Yatay geçis online basvurularinin 15 Agustos tarihinde son bulacagini hatirlatan Ögrenci Dekani Serhat Butur, “Ögrenciler yanlis yaptiklari ve istemedikleri tercihleri yatay geçis sayesinde telafi edebiliyor. Yatay geçisin sagladigi olanaklar göz önünde bulundurulmali. Gerekli kosullari saglayan ögrenciler için üniversite, bölüm ve hatta sehir degisikligi için hala zaman var” dedi.

Kurum disi lisans ve ön lisans programlarina yatay geçis basvurularinda bulunan ögrencilere birçok imkân sunduklarina vurgu yapan Beykent Üniversitesi Ögrenci Dekani Serhat Butur, “Dis Hekimligi ve Tip Fakültesi lisans bölümlerine geçiste yüzde 25 oraninda indirim imkâni, lisans ve ön lisans bölümlerine geçiste ise tüm programlara yüzde 50 oraninda indirim uyguluyoruz. Ögrenciler daha fazla imkâna ve olanaga sahip olarak egitimlerine devam edebilir” diye konustu.

15 Agustos günü sona erecek yatay geçis basvurularinin kayitlari ise 18 Agustos gününe kadar devam edecek.

Yatay geçis basvurulari için gerekli belgeler ise su sekilde:

“Ögrencinin ögrenim gördügü programda almis oldugu dersleri ve basari notlarini gösterir transkript (kapali zarf içinde teslim edilmelidir)

“Ögretim plani (lisans için 8, ön lisans için 4 yariyillik dersleri gösterir liste)

“Ders içerikleri (kurum veya noter onayli-tamamladigi yariyila kadar basarili oldugu derslere ait)

“Disiplin durumunu belirten belge (transkript üzerinde disiplin durumu belirtilmis ise ayrica belge istenmez)

“Ögrenim gördügü yüksekögretim kurumuna kayit yaptirdigi yila ait yerlestigini belirten ÖSYM sonuç belgesi

“Ögrenim gördügü yüksekögretim kurumuna kayit yaptirdigi yila ait tüm puanlarini içeren ÖSYM sonuç belgesi

“Ögrenci belgesi (güncel)

“Ögrencinin daha önce ögrenim gördügü baska yüksekögretim kurumlari var ise onayli transkriptleri

“Ögrencinin kayitli oldugu üniversiteden temin edecegi daha önce Ek Madde 1 (merkezi yerlestirme puanina göre) yatay geçis yapmadigini belirtir belge.”
Kaynak: İHA